Brad Pittin F1-leffa vaikeuksissa?

21.11.2023 16:29
Disney/ Ad Astra, 2019

Vaikka esim. Renny Harlinin ja Sylvester Stallonen ralliautoiluraina Driven (2001) ei saanut katsojia ympäri maailmaa hullaantumaan autourheilutarinoihin, yrittäjiä genressä riittää. Yksi tuoreimmista on Brad Pitt, jonka leffaa kuvattiin jo kuluneella F1-kaudella, kunnes näyttelijöiden liiton lakko hyydytti tuotannon.

Vasta vähän aikaa sitten loppuneen lakon seurauksena elokuvan kuvauksia on jouduttu järjestelemään uusiksi. Pittin osin tuottaman ja myös pääosittaman leffan on kuitenkin huhuttu ajautuneen isoihin ongelmiin. Esim. brittiläinen The Sun on väittänyt, että elokuva on menettänyt sponsoreitaan ja samalla runsas määrä Pittin rallirainan jo kuvatusta materiaalista on päätynyt roskiin. Tämä liittyy osaltaan siihen, että Pittin F1-elokuvaa on kuvattu autenttisissa olosuhteissa, keskellä todellista F1-humua.

F1-organisaation puolelta asiaa on toppuuteltu silkkana huhuna. Metro.co.uk:n haastattelema anonyymi F1-lähde toteaa siitä näin:

– Elokuva on aikataulussaan alkuperäistä vuoden 2025 julkaisuaikaa ajatellen. Kaikki tänä vuonna kuvattu materiaali on olennaista. Kuvaukset jatkuvat Grand Prix -tapahtumissa 2024, ja Brad sekä Damson [Idris] ajavat radalla kilpa-ajokohtauksissa.

Sama lähde vakuuttelee, että elokuvan sponsorit pysyvät samoina ja ne ovat sitoutuneet tuotantoon sen koko keston ajaksi. Toistaiseksi ilman virallista nimeä, mutta joissakin lähteissä Apexiksi kutsuttu leffa kertoo veteraaniluokan kuljettajasta, joka palaa radalla opastamaan nuorempaa kilpa-ajajaa.

 

Lähteet: The Sun, Metro.co.uk, The Standard

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa