Barbie-leffan esittäminen kiellettiin jälleen

15.8.2023 22:45
Warner Bros./Barbie, 2023

Greta Gerwigin Barbie-elokuva tekee yhä mojovaa tiliä lippukassoilla. Kotimaassaan Yhdysvalloissa tämä Margot Robbien ja Ryan Goslingin tähdittämä komedia pyyhälsi vähän aikaa sitten ohi 500 milj. dollarin rajapyykin ja maailmanlaajuisesti elokuva on kerännyt yli 1,18 miljardia dollaria. On kuitenkin paikkoja, joissa Barbie pysyy visusti jopa poissa valkokankailta.

Mm. Algeria on päättänyt olla esittämättä Barbieta. Maan viranomaisten mukaan elokuva markkinoi homoseksuaalisuutta ja muita läntisen maailman ajatuksia, jotka eivät sovi algerialaiseen kulttuuriin. Vietnamissa Barbie-huuma torpattiin jo aiemmin toisesta syystä. Maassa katsottiin, että leffassa näkyvä kartta loukkaa rajanvetoineen vietnamilaisia poliittisesti. Tuotantoyhtiö Warner Bros. on puolustellut kartan olevan kuin lapsen kätösistä, mutta se ei ole tuonut asiaan muutosta.

Algerialaisviranomaisten päätös kieltää Barbie-raina on herättänyt hämmennystä, sillä elokuvassa ei ole selkeästi LGTBQ-hahmoja tai -teemaa. Sen näyttelijäkunnassa on tosin siviilissä avoimesti homoseksuaaleja näyttelijöitä, kuten komedienne Kate McKinnon.

Lähteet: CinemaBlend, Forbes, Box Office Mojo, Reuters
Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa