Uusi Frasier-sarja: Tuore paljastus antaa toivoa

Vuodesta 1993 vuoteen 2004 jatkunut komediasarja Frasier nauttii edelleen vankkaa suosiota. David Angellin, Peter Caseyn ja David Leen luoma sarja kahmi koko 11 kautensa aikana komeat 37 Emmy-palkintoa, joista nimihahmoa näytellyt Kelsey Grammer nappasi neljä ja hänen veljeään Nilesiä näytellyt David Hyde Pierce toiset neljä. Taannoin vahvistui, että Frasier on palaamassa tv-ruutuihin uusin jaksoin.

Neuroottisen psykiatrihahmon paluusta on puhuttu jo vuosia, mutta varsinainen edistys on tapahtunut hitaasti. Frasier-sarja päättyi ennen kuin se ehti väljähtyä, ja vaikka aikaa on vierähtänyt, moni on epäillyt, voisiko reboot edes onnistua, kun myös Frasierin isää näytellyt John Mahoney (1940-2018) ei enää ole laukomassa perusduunarin näkemyksiä Frasierin ja Nilesin snobista elämästä. Epäilyt ovat sittemmin kasvaneet, sillä David Hyde Pierce ilmoitti jättävänsä rebootin väliin.

Frasier-faneille tämä ei välttämättä ole huono uutinen, jos asiaa katsotaan hahmon ensiesiintymisestä alkaen. Ensimmäisen kerran Frasier esiintyi Cheers- eli Terveydeksi-komediasarjassa (1982-1993). Bostonilaiseen pubiin sijoitettu Cheers oli James Burrowsin, Glen Charlesin ja Les Charlesin menestyksekäs luomus, jossa Frasier piipahti ensin kolmannen kauden vierailevana hahmona. Tämä kuin seipään niellyt tohtori kävi antamassa ammattiapua pubin omistajalle - joka sattui olemaan hänen tyttöystävänsä Dianen (Shelley Long) ex-rakastaja.

28 Emmyllä palkitussa Cheersissä oli liuta muitakin hahmoja, joiden ympärille spin-offin olisi voinut rakentaa. Vuonna 1987 tätä yritettiin The Tortellis -sarjalla. Vaikka The Tortellisissa oli mukana mm. Cheersin topakka tarjoilija Carla (Rhea Perlman), kyseinen spin-off ei saanut katsojia.

Frasier-sarja oli kuitenkin poikkeus. Tämä oli ehkä yllättävää, sillä Frasier ei ollut hahmona alkujaan Cheersin rakastetuimpia ja spin-off jopa siirsi Frasierin Bostonista Seattleen, kauas tutusta pubista ja ympäröi hahmon uusin kasvoin. Cheersissä nähty Frasierin äiti oli kokonaan poissa, Frasierilla oli uusi työpaikka, hän otti raihnaisen isänsä kotiinsa ja Cheersissä alkanut suhde kollega Lilithiin (Bebe Neuwirth) oli päättynyt eroon.

Frasier-reboot vaikuttaa viime tietojen pohjalta kokeilevan samankaltaista reseptiä kuin hahmon kanssa kokeiltiin Cheersin jälkeen. Nimikkosarjansa lopussa Seattlen jättänyt Frasier nähdään jälleen uudessa ympäristössä, uusien kasvojen keskellä. Kelsey Grammer on myös todennut uuden sarjan olevan hahmon elämän kolmas näytös.

Uutuuden kynäilleet Chris Harris ja Joe Cristalli ovat päätyneet kirjoittamaan rebootiin nyt jo nuoreksi aikuiseksi varttuneen Frasierin ja Lilithin poika Freddyn ja Nilesin pojan Davidin. Ennakkotietojen mukaan Freddy (Jack Cutmore-Scott, Tenet) on palomies, David (Anders Keith) taas yliopistoa aloitteleva älykkö. Lisäksi sarjassa nähdään Frasierin "vanha ystävä" Oxfordista, rehevä britti Alan Cornwall (Nicholas Lyndhurst, Ryhmä Pullman).

Cheers-vuosista asti Frasieria fanittaneille uusi sarja saattaa lisäksi tarjota tilaisuuden seurata, mitä kuuluu esim. Lilithille ja Dianelle nyt. Molemmat hahmot vierailivat myös Frasier-sarjassa ja ainakin Bebe Neuwirth on ilmoittanut olevansa kiinnostunut piipahtamaan hyisen Lilithin roolissa taas. Uuden sarjan odotetaan alkavan tänä vuonna.


Lähteet: ScreenRant, TVLine, People, Daily Mail, Comingsoon.net

Kuva: NBC/ Frasier

R. Isoviita 30.01.2023 klo 15:08

Uusimmat uutiset

Ghostbusters Afterlife 2 – mitä leffasta tiedetään jo?

Haamuista ei ole päästy vieläkään eroon.

R. Isoviita

Steven Spielbergillä on UFO-teoria

Myös tieteiselokuvistaan tunnettu tekijä.

R. Isoviita

James Gunn ohjaa tulevan Superman-seikkailun – paljasti tunteikkaan yksityiskohdan

Ohjaajan DC-toimia ei ole otettu vastaan pelkästään ilolla.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...