Ketkä ovat vuoden rikkaimmat edesmenneet tähdet?

Talousmedia Forbes tapaa summata vuosittain, ketkä tai mitkä ovat olleet neljän viimeisen kvartaalin menestyjiä. Pian päättyvänä vuonna ainakin yksi joukko on kerännyt isomman läjän massia kuin viime kerralla. Tämän joukon rahavirta kasvoi nimittäin 72 % aiemmasta - eivätkä he ole edes keskuudessamme enää.

Vuoden menestyneimpien edesmenneiden tähtien listan kärjessä on kirjailija J. R. R. Tolkien, joka nukkui pois jo 1973, eli liki 30 vuotta ennen Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian ensimmäisen osan ensi-iltaa. Ykkössijaan Tolkienin siivitti kirjailijan töiden oikeudet omistavan Middle-Earth Enterprisesin myynti 500 milj. dollarista.

Listan kakkossijaa pitää paremmin urheilumaailmasta tuttu, mutta myös lyhytelokuvasta Dear Basketball Oscar-pakinnon kopannut Kobe Bryant. Vuonna 2020 traagisessa onnettomuudessa menehtynyttä Bryantia luettelossa seuraavat muusikko ja näyttelijä David Bowie (k. 2016) sekä kuningas itse, eli Elvis Presley (k. 1977).

Musiikki- ja elokuvaurastaan muistettava Presley sai vuoden aikana uutta huomiota Baz Luhrmannin ohjaaman elämäkertaelokuvan myötä. Austin Butlerin tähdittämän rainan kassamenestys on ollut ilahduttava (yksin Yhdysvalloissa 151 milj. dollaria), ja sille on povattu paikkaa mm. parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Presleyyn liittyviä tuotteita on samalla myyty kuin siimaa.


Lähteet: Forbes, IndieWire

Kuva: Warner Bros./ Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit, 2001

R. Isoviita 30.12.2022 klo 22:20

Uusimmat uutiset

Tom Hanks saa digitaalisen nuorennuskäsittelyn ”Tom Cruisen” jäljissä

Paluu tulevaisuuteen -ohjaaja Robert Zemeckis jälleen uraauurtavan teknologian parissa.

R. Isoviita

Vankilaan tuomittu ohjaaja päästettiin vapaaksi ”väliaikaisesti”

Kansainvälisesti maansa tunnetuimpia elokuvantekijöitä.

R. Isoviita

Miljoonia tuottanut leffasarja jumissa: Missä on Paddington 3?

Karhuherran ääninäyttelijä kertoi kuulumisia.

R. Isoviita

Uusi Frasier-sarja: Tuore paljastus antaa toivoa

Kelsey Grammer palaa tuttuun rooliinsa, mutta luvassa on myös muuta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...