Miksi Bill Murray ei yllättäen olekaan mukana tutun ohjaajakumppaninsa uutuuselokuvassa?

23.7.2022 20:11

Omaperäisistä elokuvistaan, kuten Moonrise Kingdom ja The Grand Budapest Hotel, tunnetun Wes Andersonin seuraava leffa on 1950-luvulle sijoitettu Asteroid City. Yksi ensimmäisistä projektiin kiinnitetyistä näyttelijöistä oli veteraanikoomikko Bill Murray, mikä ei ollut yllätys, sillä Murray on näytellyt lähes kaikissa Andersonin leffoissa. Varsinainen yllätys onkin, ettei Murray nyt olekaan uudessa elokuvassa mukana.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Anderson ja Murray eivät toki ole riitaantuneet, vaikka Murrayn käytöksen on epäilty vaikuttaneen hänen pudottamiseensa Asteroid Citystä. Murrayn mainetta ovat kohlineet useat kulisseista kantautuneet tapaukset, joissa hänen on kerrottu haastaneen riitaa. Esim. Richard Dreyfuss on paljastanut Murrayn heittäneen häntä päissään lasisella tuhkakupilla Entäs Bob? -komedian kuvauksissa ja Lucy Liu kertoi vuonna 2021, että Murray oli käyttäytynyt loukkaavasti häntä kohtaan Charlien enkelit -kuvauksissa.

Asteroid Cityn kohdalla Murrayn poissaolo johtuu kuitenkin hänen sairastumisestaan. Veteraanikoomikko sai koronavirustartunnan juuri ennen leffan kuvauksia. Ison tähtikaartin (mm. Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Tilda Swinton) omaavan elokuvan aikatauluja ei muuteltu Murrayn takia, joten hänen tilalleen roolitettiin pikaisesti toinen – 40 v. ja neitsyt -rainassa ikimuistoisesti monia naurattanut Steve Carrell.

Asteroid City, kertomus tähtitieteestä innostuneiden oppilaiden ja näiden vanhempien kokoontumisesta amerikkalaiseen pikkukaupunkiin, on tällä hetkellä jälkituotannossa. Andersonin 11. elokuva on valmistumassa ennakkotiedon mukaan tänä vuonna, mutta tarkkaa ensi-iltapäivämäärää ei ole vielä julkistettu.

 

Lähteet: Variety, IndieWire, LA Times, Deadline

Kuva: Focus Features/ Moonrise Kingdom, 2012

Lisää luettavaa