Nännit nöpöttämään – ysärileffasta kuulu puku kaupan

10.7.2022 20:46

Vuoden 1997 Batman & Robin ei ole viittasankarin elokuvallisen historian hienoimpia hetkiä, eikä myöskään näyttelijä George Clooney ole ollut leffasta ylpeä. Clooney on valitellut jälkikäteen, että Batman & Robin -elokuvassa oli erityisen vaikea olla hyvä. Toisaalta hän on myöntänyt olevansa samalla kannalla kuin monet hahmon fanit – tyytymätön kyseisen elokuvan Batman-pukuun.

Elokuvan teräväpiirteiset nännit omaavan Batman-asun voi kuitenkin pian huutaa omakseen Hollywood-tavaraa myyvästä huutokaupasta. Heritage Auctions on listannut Clooneyn elokuvassa käyttämän Batmanin viitta-asun yhdeksi niistä kohteista, jotka ovat kaupan 22. – 23.7.22. Ysärin megaleffan ikimuistoinen puku on saanut lähtöhinnakseen 40 000 dollaria, ja sen alla on George Clooneyn kokoinen mallinukke, jolla on myös Clooneyn kasvot.

Aikoinaan ohjaaja Joel Schumacherin pyynnöstä nöpöttävät nännit saanut Batman-puku ei ole ainut DC-supersankarin maailmaan liittyvä asia, joka on myynnissä samassa huutokaupassa. Joku onnekas keräilijä ja/tai Batman-fani voi lähiaikoina huutaa omakseen myös Jack Nicholsonin vuoden 1989 Batman-seikkailussa käyttämän violetin Jokeri-puvun (lähtöhinta 65 000 dollaria) tai esim. Danny DeViton vuonna 1992 Batman paluussa käyttämän sateenvarjon (alk. 3000 dollaria).

 

Lähteet: Variety, Heritage Auctions

Kuva: Warner Bros./ Batman & Robin, 1997

Lisää luettavaa