Mitä kuuluu Dyynin jatko-osalle?

3.7.2022 23:40

Viime vuonna valkokankaille pitkän odotuksen jälkeen päässyt Dyyni keräsi runsaasti kiitosta ja mojovat lipputulot. Maailmanlaajuisesti yli 400 milj. dollaria tuottanut tieteiseepos saa luonnollisesti myös jatkoa, sillä kirjailija Frank Herbertin tuotannossa on paljon ammennettavaa.

Dyynin jatko-osan piti alkujaan saada maailmanensi-iltansa lokakuussa 2023. Hiljattain tuotantoyhtiö Warner Bros. tiedotti kuitenkin ensi-illan myöhästyvän noin kuukaudella ja tapahtuvan siis 17.11.2023. Tämä asettaa uuden Dyyni-leffan kilpailuasemaan toisen ison franchisen ensi-illan kanssa, sillä Lionsgate-yhtiön Nälkäpeli-raina, esiosa nimeltä The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, julkaistaan samaan aikaan.

Vaikka Dune: Part Two -nimellä kulkeva jatko-osa myöhästyykin hieman, elokuvan tuotanto ei suinkaan ole jumissa. Leffaa kuvataan Italian Altivolessa nyt alkavalla viikolla. Kuvauspaikaksi on valikoitunut Dyynin henkeen sopiva, 1960- ja 1970-lukujen taitteessa suunniteltu modernistinen hautarakennelma, jonka alueelle myös sen suunnittelija, Carlo Scarpa, on haudattu.

Dyynin toisen osan kuvausten on suunniteltu jatkuvan täydellä teholla kuun loppupuolella Unkarissa. Budapestiin odotetaan näin ollen ensimmäisestä osasta tuttuja tähtiä.

 

Lähteet: Deadline, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros./ Dyyni, 2021

Lisää luettavaa