Will Smithin tähdittämäksi aiottu leffa kokee uusia järjestelyjä

9.5.2022 00:24

Myös suoratoistopalvelua tarjoava Apple on joutunut hankalaan paikkaan erään uutuusleffansa suhteen. Huipputekijöitä jo aiemmin vetonaulanaan käyttänyt yhtiö kiinnitti hyvän aikaa sitten Will Smithin uutuusprojektiinsa. Emancipation-niminen (suom. vapautuminen) orjakertomus oli tarkoitus saada valmiiksi niin, että sitä olisi voinut tarjota Oscar-ehdokkaaksi ensi vuoden kisaan. Tätä pedattiin myös sillä, että elokuvan ohjaajaksi palkattiin Antoine Fuqua (mm. Training Day, josta Denzel Washington sai parhaan miespääosan Oscarin).

Palkinnot kasvattavat luonnollisesti leffan mainetta ja näkyvyyttä, mutta nyt Applella on jouduttu harkitsemaan uudelleen, mitä tehdä Emancipationin suhteen. Smithin hyökättyä suorassa lähetyksessä koomikko Chris Rockin kimppuun ja saatua sen myötä porttikiellon Yhdysvaltain elokuva-akatemian tapahtumiin, ei hänen mukanaolonsa elokuvassa ole ongelmatonta.

Will Smithille ei ole luvassa potkuja elokuvasta, sillä sen tekeminen on jo pitkällä, jälkitöissä asti. Sen sijaan Apple on päättänyt siirtää Emancipationin julkaisuajankohtaa huomattavasti eteenpäin. Tämän vuoden syksyn sijaan Emancipation tulee ensi-iltaan vasta jossain vaiheessa ensi vuotta.

 

Lähde: Variety

Kuva: Sony/ King Richard. 2021

Lisää luettavaa