Yleisön reaktio arvelutti Nicole Kidmania – halusi sivuuttaa roolin legendaarisena komediatähtenä

7.12.2021 14:30

Etukäteen roolituksestaan paljon negatiivista kritiikkiä kerännyt Being the Ricardos -leffa sai myös toisen päätähtensä epäröimään. Being the Ricardos kertoo tv-sarjansa myötä huippusuosioon 1950-luvulla nousseen Hollywood-musikaalien kasvon, Lucille Ballin ja hänen tosielämän puolisonsa, näyttelijä ja muusikko Desi Arnazin räiskyvästä suhteesta ruudussa ja kulisseissa. Leffassa tätä tv-historian legendaarista kaksikkoa näyttelevät Nicole Kidman ja Javier Bardem.

Kidmanille Lucille Ballin rooli aiheutti päänvaiva. Hän kertoo hiljattaisessa haastattelussaan tykästyneensä Aaron Sorkinin tekemään käsikirjoitukseen, sillä se tuntui hänestä yhtä mielekkäältä kuin hyvä romaani. Amerikkalaisen tv-ikonin roolin omaksuminen sai hänet kuitenkin epäröimään: australialainen Kidman arveli olevansa hommaan täysin väärä henkilö, ja kieltäytyi roolista. Myös suuri yleisö vaikutti olevan näyttelijää vastaan, sillä sosiaalisessa mediassa moni on kaivannut Ballin osaan toista punapäätä, Will & Grace -sarjasta tuttua Debra Messingiä. Messing on esittänyt Ballia aiemmin. (Vrt. alkuperäinen Ballin versio.)

Tuottaja Todd Black ja Aaron Sorkin kuitenkin puhuvat Kidmanin ympäri. Sorkin on puolustanut näyttelijävalintaa näin:

– Teimme tätä elokuvaa COVID-aikana ja jutellessani Nicolen ja Javierin sekä muiden kanssa verkossa, tein heille hyvin selväksi, etten hae tähän fyysisesti tai ääntä matkimalla näitä henkilöitä muistuttavia ihmisiä. Ensimmäisistä harjoituksista alkaen muistutuin heitä joka päivä näyttelemään vain kirjoittamiani hahmoja. Tiedän, että Nicole harjoitteli Lucyn ääntä jonkin aikaa ja halusin vapauttaa hänet siitä. En huolehdi yleisön odotuksista. Olen varma, että nähdessään elokuvan, heillä on tunne Nicolen suoriutuneen vahvasti. […] On mahtavaa, kun ihmiset eivät tiedä, mitä he tulevat näkemään.

 

Lähteet: Collider, CinemaBlend

Kuva: Amazon Studios/Being the Ricardos, 2021

Lisää luettavaa