Kuohuttavaa sisältöä – Marvelin Eternals ei kelpaa ensi-iltaan kaikkialla

6.11.2021 23:48

Palkitun Chloé Zhaon (Nomadland) luotsaama uunituore Marvel-seikkailu Eternals vilisee huipputähtiä ja elokuvan on lupailtu olevan aiempaa aikuisempi sarjakuva-adaptaatio. Tästä huolimatta Eternals ei ole saanut kovin maireita arvioita: esim. arvosteluja kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla sen tuoreus on kehnomman puoleinen 48 %. Eikä Eternalsilla mene loistavasti muutenkaan.

Mm. Angelina Jolien, Kit Haringtonin, Salma Hayekin ja Kumail Nanjianin tähdittämän rainan piti saada ensi-iltansa 11. päivä tätä kuuta esim. Bahrainissa, Saudi Arabiassa ja Qatarissa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, ettei elokuva ilmesty alueen valkokankaille lainkaan. Esteeksi julkaisulle ei ole noussut elokuvan taiteellinen tasokkuus, vaan sen sisältöön liittyvät seikat.

Eternalsissa nähdään mm. samaa sukupuolta olevien hahmojen suudelma, mitä ei Lähi-idässä katsota hyväksyttävänä asiana. Joidenkin lähteiden mukaan sensuurin hampaankoloon on jäänyt myös se seikka, että leffassa näytetään jumalhahmoja, vaikka islaminuskoisten maiden traditiossa Jumalan kuvaaminen visuaalisesti on kiellettyä.

 

Lähteet: CinemaBlend, Deadline

Kuva: ©Marvel Studios 2021. All Rights Reserved.

Lisää luettavaa