Kuvaajan kuolemaan johtanut onnettomuus: Kymmenet tuhannet vastustavat aitojen aseiden käyttöä kuvauksissa

Lokakuun 21. päivä Alec Baldwinin (kuvassa) tähdittämän lännenelokuva Rustin kuvauspaikalla tapahtunut traaginen onnettomuus on yhä selvittelyn alla. Baldwin harjoitteli kuvauksia varten aseella, jonka hänelle luovuttanut kuvaustiimin jäsen oli väittänyt olevan vaaraton. Jostakin syystä aseessa oli kuitenkin oikea luoti, joka Baldwinin harjoitellessa osui elokuvan kuvaajana toimineeseen Halyna Hutchinsiin ja tämän takana olleeseen ohjaaja Joel Souzaan.

Hutchinsin hengen vaatinut onnettomuus saattaa poikia syytteet elokuvan apulaisohjaajalle ja asevastaavalle, joiden vastuualueeseen aseturvallisuudesta huolehtiminen kuului. Toisaalta myös Baldwin saattaa joutua syytteeseen, vaikka hän raportoidusti ei tiennyt aseen olleen ladattu. Leffan tuotannon halvaannuttanut tragedia on poikinut kansanliikkeen, joka vaatii oikeiden aseiden käytön lopettamista kuvauksissa lain voimalla.

Change.org-sivustolla julkaistuun vetoomukseen toivottiin alkuun 25 000 allekirjoitusta, mutta mm. näyttelijä Olivia Wilden levitettyä sosiaalisessa mediassa asiasta sanaa, on allekirjoitusten määrä paisunut jopa 104 500:n yli. Myös 200 kuvaajaa on allekirjoittanut vetoomuksen tästä aiheesta.

Samalla asialla on 28 vuotta sitten The Crow -elokuvan kuvauksissa kuolettavasti haavoittuneen näyttelijä Brandon Leen sisar Shannon, joka vaatii tuoreessa esseessään huolellisuutta aseiden käsittelyyn ja aitojen tuliaseiden vähentämistä kuvauspaikoilla. Fiktiivisen poliisisarja The Rookien kuvauksissa kaikki ampuma-aseet päätettiin jo korvata aidon näköisillä muovikuula-aseilla.


Lähteet: Variety, Deadline, IndieWire, LA Times

Kuva: Gage Skidmore

R. Isoviita 03.11.2021 klo 23:11

Uusimmat uutiset

Rust-elokuvan tragedia: Sheriffi on löytänyt tietoa patruunoiden alkuperästä

Myös Alec Baldwin antoi uuden haastattelun tapaukseen liittyen.

R. Isoviita

Tom Hollandin Spider-Man saattaakin jatkaa vielä toisen trilogian verran

Hollandin uusin Hämähäkkimies-seikkailu saa ensi-iltansa joulukuussa.

R. Isoviita

Legendaarisen, tekemättä jääneen Dyynin kuvakäsikirjoituksesta maksettiin miljoonia

Kulttiohjaajan rainassa oli tarkoitus olla mukana mm. Pink Floyd, Salvador Dalí ja Orson Welles.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...