Koomikkolegenda Mel Brooks tekee viimein jatko-osaa Mielettömälle maailmanhistorialle

19.10.2021 06:33

Viime kesänä 95 vuoden rajapyykin saavuttanut koomikkolegenda Mel Brooks ei ole vielä eläköitynyt. Mm. elokuvista Frankenstein Junior ja Villiä hurjempi länsi muistettava viihteen monitaituri valmistelee Hulu-suoratoistopalvelulle tv-sarjaa, joka toimii jatko-osana hänen historiakomedialleen Mieletön maailmanhistoria.

Vuonna 1981 julkaistun leffan alkuperäinen nimi (History of the World, Part I) ja lopetus antoivat aikoinaan ymmärtää, että Mielettömälle maailmanhistorialle tehtäisiin pian jatko-osa. Siinä olisi ensimmäisen elokuvan loppuun liitetyn maistiaisen perusteella nähty mm. Hitlerin jäätanssi ja juutalainen avaruudenvalloitus. Kiusoittelu jatko-osasta oli kuitenkin tarkoitettu tuolloin lähinnä vitsiksi tutkimusmatkailija ja kirjailija Sir Walter Raleighin (1552 – 1618) kesken jääneen teossarjan kustannuksella.

40 vuoden kypsyttelyn jälkeen jatko-osa, History of the World, Part II, on kuitenkin tulossa oikeasti. Brooks toimii tv-sarjan vastaavana tuottajana ja käsikirjoittajana. Hänen lisäkseen sarjaa ovat tuottamassa mm. stand up -koomikko Wanda Sykes, Nick Kroll (mm. Puisto-osasto) ja myös Brooksin lavashow’n tuottajana toiminut Kevin Salter. Sarjan kuvausten on tarkoitus käynnistyä ensi keväänä.

 

Lähde: Collider

Kuva: 20th Century Fox/ Mieletön maailmanhistoria, 1981

Lisää luettavaa