Johan nyt: Uusi Dyyni saa peräti kaksi musiikkiraitaa

15.8.2021 23:14

Suomessa näillä näkymin syyskuun puolivälin jälkeen ensi-iltaan tuleva Dyyni on tapaus monella lailla. Hyvin hankalaksi, ellei jopa mahdottomaksi elokuvattavaksi kuvailtu Frank Herbertin tieteiseepos on leffan ennakkomateriaalin perusteella ainakin visuaalisesti upea kokemus. Huippukaartilla (mm. Timothée Chalamet, Josh Brolin, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Zendaya, Stellan Skarsgård) lastattu leffa ei jättäne kylmäksi myöskään musiikin osalta.

Mm. Christopher Nolanin elokuviin, kuten Inceptioniin ja Ridley Scottin tuotantoihin musiikkia säveltänyt Hans Zimmer on antanut kynänsä sauhuta Dyyniä varten. Säveltäjän on huhuttu olevan Herbertin tekstin fani. Hän on luonut elokuvalle ei vain yhden, vaan kaksi musiikkiraitaa. Käytännössä yleisölle ei silti tarjota elokuvaa vaihtoehtoisilla musiikkiraidoilla, vaan Zimmerin toinen iso Dyyni-sävellystyö julkaistaan leffaa taustoittavan kirjan ohessa.

The Art and Soul of Dune -teos esittelee Dyynin suunnittelu- ja kuvausprosessia mm. konseptikuvien ja tekijöiden haastattelujen avulla. Kirjasta on tulossa myyntiin vain rajoitettu painos, lokakuussa, eli elokuvan Yhdysvaltojen ensi-illan aikoihin. Ensimmäiset 700 kappaletta The Art and Soul of Dune -pakettia sisältävät myös leffan ohjaaja Denis Villeneuven ja tähtien nimikirjoitukset.

 

Lähde: THR

Kuva: Warner Bros./ Dyyni, 2021

Lisää luettavaa