Elokuvamaailman paha poika, huuruisen Enter the Voidin ohjaaja, avautui elämänmuutoksestaan

Argentiinalaissyntyinen mutta pitkän uran Ranskassa tehnyt elokuvaohjaaja Gaspar Noé tunnetaan leffamaailman ns. pahana poikana. Esim. Noén vuonna 2015 julkaisema Love on ollut mahdollista kokea myös 3D-formaatissa, eikä se pehmoisen oloisesta nimestään huolimatta ole romanttinen komedia, vaan autenttisia seksikohtauksia sisältävä taide-elokuva. Elokuvassaan Irréversible - syntiset ohjaaja shokeerasi väkivallalla.

Noén visioiden voimaa selittää se, että hän on kokeillut rajojaan myös yksityiselämässään. Mutta nyt ohjaaja on ilmaissut ottavansa askelia toiseen suuntaan. Noé julkaisi Cannes'n elokuvafestivaaleilla juuri uuden teoksensa Vortexin, ja liki samaan aikaan Instagramissa kuvan itsestään sairaalapedillä.

Ohjaaja voi jo nyt paremmin - kuva on yli vuoden takaa. Hän kertoo saaneensa tuolloin aivoverenvuodon, mikä oli pysäyttävä kokemus.

- Melkein kuolin. Mutta selvisin ja kuin ihmeen kautta en saanut mitään aivovammaa. Minua neuvottiin pysyttelemään kotona. […] Vietin puolisen vuotta hiljakseen kotosalla, katsomalla [Kenji] Mizoguchin [mm. O'Haru - naisen tie, Ugetsu - kalpean kuun tarinoita] elokuvia. Katsoin ehkä yhden tai kaksi japanilaista mestariteosta päivässä. Se oli ehkä elämän rauhallisinta aikaa, Noé kuvailee.

Ohjaaja toteaa saaneensa kuin toisen tilaisuuden.

- On asioita, jotka nyt tuntuvat vähemmän tärkeiltä. En ole käyttänyt huumeita sitten saatuani aivoverenvuodon. Lopetin tupakoinnin. En lisää ruokaani suolaa. En edes kaipaa sitä. Kun olet tehnyt jotain, on vähän tylsää alkaa toistaa itseäsi. Voit yllättää muut, mutta ihan ensin sinun on yllätettävä itsesi, Noé sanailee nykytilanteestaan.

Alkuvuodesta purkitettu Vortex ei sekään mässäile K-18-materiaalilla, vaikka siinä on mukana myös kauhupiireistä tunnettu Dario Argento. Leffa kertoo ikääntyvästä pariskunnasta Pariisissa.


Lähde: Indiewire

Kuva: Wild Bunch/Vortex, 2021

R. Isoviita 19.07.2021 klo 15:51

Uusimmat uutiset

Legendaarisen, tekemättä jääneen Dyynin kuvakäsikirjoituksesta maksettiin miljoonia

Kulttiohjaajan rainassa oli tarkoitus olla mukana mm. Pink Floyd, Salvador Dalí ja Orson Welles.

R. Isoviita

Keanu Reeves ja Sandra Bullock kommentoivat Marvel-huhuja

Kumpaakaan ei ole vielä nähty Marvel Studiosin elokuvissa tai -sarjoissa.

R. Isoviita

Kuulu vanha kauhutehdas Hammer aikoo julkaista klassikkonsa uudelleen

Uutta materiaalia myös suunnitelmissa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...