Leffalippupalvelua epäillään toimista käyttäjäkuntaansa vastaan

Samalla kun Suomessa elokuvateatterit vähitellen avaavan oviaan ja esim. Finnkino on yleisön iloksi ilmoittanut pidentäneensä aiemmin myytyjen sarjalippujensa käyttöaikaa, Yhdysvalloissa elokuvalippujen ympärillä muhii iso riita. Kymmenisen vuotta sitten aloittanut ja vuonna 2020 tiensä päähän tullut MoviePass -palvelu on myrskyn silmässä.

MoviePassin oli tarkoitus alentaa teatterikävijöiden elokuvalippukuluja tarjoamalla rekisteröityneille asiakkailleen tietyn määrän lippuja yhdellä kuukausihinnalla. Palvelussa oli kuitenkin useita ongelmia, joiden taustat alkavat paljastua nyt, sen omistajayhtiön konkurssin jälkeen.

Palvelun tarjoajaa syytetään mm. siitä, että se olisi tahallaan estänyt useiden käyttäjiensä pääsyn omille käyttäjätileilleen. MoviePassin operaattorin väitetään iskeneen erityisesti niitä käyttäjiään vastaan, jotka kävivät leffateatterissa enemmän kuin kolme kertaa kuukaudessa, sillä tällaiset suurkuluttajat nostivat yhtiön kuluja. Lisäksi MoviePassin turvatoimet käyttäjätietojen, kuten syntymäaikojen ja luottokorttitietojen, salaamiseksi eivät ole olleet riittäviä. Syytteet on langetettu Yhdysvaltain kauppakomission (FTC) toimesta.


Lähde: MovieWeb

Kuva:P. León

R. Isoviita 18.06.2021 klo 15:10

Uusimmat uutiset

Netflix kasvattaa leffa-arsenaaliaan

Suoratoistojätti pukkaa ulos leffoja tiheämpään kuin vuodessa on viikkoja.

R. Isoviita

Elokuvamaailman paha poika, huuruisen Enter the Voidin ohjaaja, avautui elämänmuutoksestaan

Gaspar Noé on tunnettu rajuista kuvauksistaan.

R. Isoviita

Netflix iski jarrua Roald Dahlin lastenkirjan leffaversioinnille

Tilanne Englannissa ei näytä hyvältä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...