Uuden Matrix-leffan kuvauksiin uppoaa poskettomasti dollareita

27.5.2021 14:30

Tähän mennessä viimeisin Matrix-raina on vuodelta 2003, mutta parhaillaan työstettävä The Matrix 4 korjaa tilanteen. Pitkän tauon jälkeen tehtävä jatko-osa palaa Neon (Keanu Reeves) tummanpuhuvaan maailmaan alkuperäistä elokuvaa luotsanneen Lana Wachowskin johdolla.

Vaikka The Matrix 4:n juonesta ei juuri ole hiiskuttu julkisuuteen, odotettavissa on Neon paluun lisäksi myös Carrie-Anne Mossin näyttelemän Trinityn paluu. Tieteistoimintaleffaa on kuvattu ainakin San Franciscossa, missä sen kerrotaan maksaneen huippusumman.

Alueella tehtyihin kuvauksiin hupeni elokuvan budjetista yli 420 370 dollaria, vaikka leffaa tehdään myös muualla. Vertailun vuoksi: niin ikään tekeillä olevat toimintaelokuvat Shang-Chi ja Venom 2, joihin kuului kuvauspäiviä San Franciscossa, jäivät tästä alle puoleen (Venom 2:n kulut alueella olivat runsaat 192 400 dollaria). Hulppean summan syyksi on arveltu räjähteiden käyttöä, takaa-ajokohtauksien järjestelyjä ja huikeita stunt-temppuja, joiden turvallisuuden takaaminen vaatii erityistä huolta. San Franciscossa on The Matrix 4:ään kuvattu mm. kohtaus, jossa kaksi henkilöä hyppää korkean rakennuksen katolta.

 

Lähde: CinemaBlend

Kuva: Warner Bros./ The Matrix, 1999

Lisää luettavaa