Hollywood-veteraani on ehdolla samasta roolista sekä vuoden huonoimman että parhaimman palkinnolle

16.3.2021 13:36

Mm. elokuvista Valheet ja viettelijät ja 101 dalmatialaista muistettava pitkän linjan näyttelijä Glenn Close on saanut urallaan myös useita kunnianosoituksia. Tähän mennessä Closella on jo kahdeksan Oscar-ehdokkuutta, viimeisin elokuvasta Hillbilly Elegy, jota hän tähdittää yhdessä Amy Adamsin kanssa.

Yhtään Oscaria Close ei ole vielä voittanut. Tänä vuonna hän saattaa kuitenkin Hillbilly Elegyn parhaan naissivuosan Oscarin lisäksi saada palkintokaappiinsa samasta roolista täysin toisenlaisen kunnianosoituksen: huonoimman naissivuosan Razzie-palkinnon. Ron Howardin ohjaama draama kaivelee taikaisin kotikonnuilleen kesken lakiopintojensa lähtevän nuoren tuntemuksia. Close näyttelee paljon nähneen matriarkka Mamaw’n roolia.

Hillbilly Elegy, kuten yksin Closen roolityö, on jakanut selvästi mielipiteitä. Esim. arvosteluja yhteen kokoavan Rotten Tomatoes -sivuston mittarien mukaan ammattikriitikot ovat tyrmänneet elokuvan 25% tuoreuslukemalla, mutta suuri yleisö on antanut sille rutkasti positiivisemman 85% tuoreuslukeman.

 

Lähde: MovieWeb

Kuva: Imagine Entertainment/Netflix/Hillbilly Elegy, 2020

Lisää luettavaa