Oho: Borat-jatko-osa saattaa olla Oscarien musta hevonen

8.3.2021 23:10

Varsin poikkeuksellisen elokuvavuoden jälkeen on melkein jopa pieni ihme, että palkintojuhlallisuuksia yleensä järjestetään, mutta niinpä niitä vain on tänäkin vuonna luvassa. Lehdistön edustajiston Golden Globet on jo jaettu, ja Oscar-gaala lähenee, vaikka molempien toteutus on pandemian takia täysin erilainen kuin ennen.

Yhdysvaltalainen tuottajien kilta on nyt julkistanut omat palkintoehdokkaansa. Eri kiltojen ehdokkuuksien ja palkittujen perusteella voi arvailla myöhempiä Oscar-palkintojen vastaanottajia. Aiemmista vuosista poiketen palkintokisassa rynnivät nyt suoratoistopalveluiden elokuvat, ja sellaiset huippuleffat kuin Christopher Nolanin Tenet tai Tom Hanks -vetoinen News of the World puuttuvat ehdokasjoukosta.

Golden Globe -voittajiin lukeutui tällä kierroksella Sacha Baron Cohenin tähdittämä Borat Subsequent Moviefilm -komedia (Amazon Prime), joka palkittiin ensimmäisen Borat-elokuvan tapaan vuoden parhaana komedia-/musikaalielokuvana ja parhaan miespääosan palkinnolla. Yllättäen Borat-jatko-osa on noussut nyt myös tuottajien killan ehdokaslistalle. Satiirinen ja dokumentaristista otetta mukaileva raina kisaa lisäksi käsikirjoittajien killan parhaan käsikirjoitusadaptaation palkinnosta. Tätä kirjoittaessa ohjaajien killan ehdokkaat ovat vielä julkistamatta.

Ensimmäinen Borat-elokuva kilpaili vuonna 2007 lopulta myös parhaan käsikirjoituksen Oscarista. Tällä kertaa törkeyksiä ja kulttuurillisia yhteentörmäyksiä tarjoava Kazakstanin toimittajakuuluisuus saattaa kuitenkin karauttaa mustana hevosena kaikkein arvostetuimpaan palkintokategoriaan. Jo tuottajien killan myöntämä huomionosoitus vihjaa leffalla olevan ns. saumaa parhaan Oscarin ehdokkaaksi ja jopa voittajaksi.

 

Lähteet: PGA, WGA, DGA, Goldenglobes.com, Variety, The Wrap

Kuva: Amazon/ Borat Subsequent Moviefilm, 2020

Lisää luettavaa