Korkeampi ikäraja tähtäimessä Snyderin Justice League -versioinille

15.12.2020 22:48

Ohjaaja Zack Snyderin visio DC:n supersankarien yhteisseikkailusta oli jäädä toteutumatta. Fanien ankaran rummutuksen, Snyderin päättäväisyyden ja ison haasteen vastaan ottaneen tuotantoyhtiön ansiosta Snyderin versio Justice Leaguesta on kuitenkin nyt tulossa kaikkien nähtäville.

Vuodelle 2017 kokoon kursittu Justice League sai kotimaassaan ikärajakseen PG 13, eli sen katsottiin sopivan seitsemäsluokkalaisten ja sitä vanhempien silmille. Suomessa leffan ikäraja oli julkaisuvuonnaan K-12. Uutta versiota ei kuitenkaan ole tarkoitus pehmennellä nuorempia katsojia varten.

– Tämä elokuva on mieletön ja niin eeppinen ja luultavasti [se saa] R-luokituksen. […] Tunnen sen sisimmässäni, Snyder veistelee EW:lle antamassaan haastattelussa.

R-luokitus tarkoittaa, ettei alle 17-vuotias pääsisi katsomaan Yhdysvalloissa elokuvaa ilman vanhemman seuraa. Snyderin mukaan korkeampaan ikärajaan vaikuttavat niin elokuvassa käytetty aiempaa kovempi kieli kuin se, miten väkivaltaiseksi pelätty Steppenwolf ohjaajan versiossa äityy.

Snyder kertoo, että hänen näkemyksensä Justice Leaguesta on tarkoitus julkaista myös valikoiduissa elokuvateattereissa. Alkujaan sitä odotettiin vain suoratoistopalvelu HBO Maxille. Näistä suunnitelmista kuitenkin käydään yhä keskusteluja, eikä leffa välttämättä saa Suomessa valkokangasesitystä ollenkaan.

 

Lähde: EW

Kuva: Warner Bros./ Justice League, 2017

Lisää luettavaa