Leffateatterien viikonlopusta jäi käteen hyvin vähän

7.12.2020 14:23

Pandemia kurittaa, mutta selviytymistaistelu jatkuu. Tänä vuonna erityisen kovilla ovat olleet elokuvateatterit, jotka tosin Suomessa ovat pystyneet toimimaan hieman vapaammin kuin esim. Yhdysvalloissa. Rajoitetut yleisömäärät eivät luonnollisesti tee hyvää kassalle.

Käytännössä yleisömäärän lasku on ollut huima. Raportti Yhdysvalloista kertoo, että tavallisestikin kehno kiitospäivän viikonloppu toi tänä vuonna lipputuloja alle 9 milj. dollaria. Samaan aikaan viime vuonna niitä kertyi sentään 100 milj. dollaria. Eniten katsojia kiinnosti rapakon tuolla puolen nyt animaatioraina Croodit: Uusi aika eli The Croods: A New Age.

Suomessa tilastot kertovat, että esim. 2019 viikon 44 loppuna Joker ja Terminator: Dark Fate toivat katsomoihin yhdessä lähes 38 000 silmäparia. Tänä vuonna samaan aikaan isot ulkomaiset tuotannot eivät loistivat poissaolollaan, ja kärjessä olivat elämäkertaelokuva Tove ja Risto Räppääjä ja väärä Vincent yhteensä n. 13 700 katsojalla. Jos jokainen katsoja oli maksanut lipustaan 12 €, kassaan olisi tällä perusteella kilahtanut tänä vuonna n. 290 000 € vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

 

Lähteet: Indiewire, SES

Kuva: Universal/Croodit: Uusi aika, 2020

Lisää luettavaa