Myös Suomeen levittäytynyt suuri tuotantoyhtiö kyberhyökkäyksen kohteena

27.11.2020 14:40

Lähes tasan kuusi vuotta sitten mm. Spider-Man-leffoista tunnettu Sony joutui ns. polvilleen. Syynä tilanteeseen oli kyberhyökkäys, jossa yhtiön hallusta varastettiin mm. sähköposteja ja vielä julkaisuaan odottaneita elokuvia. Nyt kyberhyökkäyksen uhriksi on joutunut kansainvälinen tuotantoyhtiö, johon myös Endemol Shine Finland kuuluu.

Suomessa Endemol tuottaa mm. Big Brotheria, Sohvaperunoita, Ensitreffejä alttarilla ja Masterchef Suomea. Monikansallinen Endemol Shine siirtyi yrityskaupassa osaksi suurempaa Banijay-mediayhtiötä kesällä. Maanantaina julkisuuteen levisi tieto Banijayhin ja erityisesti Amsterdamissa pääkonttoriaan pitävään Endemol Shineen kohdistuneesta hakkeroinnista, jossa on pyydetty lunnaita.

Banijayn johto on ilmoittanut, että hakkerit ovat saattaneet päästä käsiksi vähemmän merkityksellisen datan lisäksi yhtiön työntekijöiden pankkitietoihin ja muihin henkilökohtaisempiin tietoihin. Vaara tietojen päätymisestä vääriin käsiin koskee myös Endemol Shinen entisiä työntekijöitä. Banijay on antanut IT-asiantuntijoiden tehtäväksi selvittää rikoksen laajuutta ja tekotapaa.

 

Lähde: Deadline

Kuva: Christian Cole

Lisää luettavaa