Myös Suomeen levittäytynyt suuri tuotantoyhtiö kyberhyökkäyksen kohteena

Lähes tasan kuusi vuotta sitten mm. Spider-Man-leffoista tunnettu Sony joutui ns. polvilleen. Syynä tilanteeseen oli kyberhyökkäys, jossa yhtiön hallusta varastettiin mm. sähköposteja ja vielä julkaisuaan odottaneita elokuvia. Nyt kyberhyökkäyksen uhriksi on joutunut kansainvälinen tuotantoyhtiö, johon myös Endemol Shine Finland kuuluu.

Suomessa Endemol tuottaa mm. Big Brotheria, Sohvaperunoita, Ensitreffejä alttarilla ja Masterchef Suomea. Monikansallinen Endemol Shine siirtyi yrityskaupassa osaksi suurempaa Banijay-mediayhtiötä kesällä. Maanantaina julkisuuteen levisi tieto Banijayhin ja erityisesti Amsterdamissa pääkonttoriaan pitävään Endemol Shineen kohdistuneesta hakkeroinnista, jossa on pyydetty lunnaita.

Banijayn johto on ilmoittanut, että hakkerit ovat saattaneet päästä käsiksi vähemmän merkityksellisen datan lisäksi yhtiön työntekijöiden pankkitietoihin ja muihin henkilökohtaisempiin tietoihin. Vaara tietojen päätymisestä vääriin käsiin koskee myös Endemol Shinen entisiä työntekijöitä. Banijay on antanut IT-asiantuntijoiden tehtäväksi selvittää rikoksen laajuutta ja tekotapaa.


Lähde: Deadline

Kuva: Christian Cole

R. Isoviita 27.11.2020 klo 14:40

Uusimmat uutiset

Fetissiviestikohuun joutuneelle Armie Hammerille löytyi korvaaja

Hammerin piti näytellä Jennifer Lopezin rinnalla.

R. Isoviita

Miksi Stanley Kubrick hylkäsi tämän kappaleen klassikkoelokuvastaan?

Ns. kadonnut laulu viimein julki.

R. Isoviita

Liam Neeson -leffa jyräsi Wonder Woman 1984:n

Miten nyt on laita näyttelijän eläköitymisen?

R. Isoviita

Kyseenalaista mainetta saaneen ohjaajan mysteeriprojekti kerää huippunimiä

Tähtiä aina Christian Balesta Robert De Niroon lupautunut mukaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...