Näin Russell Crowen ikoninen hahmo olisi tuotu takaisin Gladiaattorin jatko-osassa

20.8.2020 14:24

Ridley Scottin 20 vuotta sitten valkokankaille tuoma Gladiaattori ei ole saamassa jatko-osaa edelleenkään, vaikka aiheesta on huhuttu silloin tällöin. Jos Gladiaattorin jatkoa kuitenkin ryhdyttäisiin tekemään, osa katsojista odottaisi varmasti näkevänsä Russell Crowen ikonisen ex-kenraali Maximuksen leffassa jollakin tapaa.

Crowe on kertonut, että häneen on oltu yhteyksissä Gladiaattorin jatko-osaan liittyen ainakin kerran vuosien saatossa. Alkuperäisen elokuvan tuottajiin lukeutunut Douglas Wick oli esitellyt tällöin Crowelle näkemystään siitä, kuinka Maximus voisi palata valkokankaille.

– Viimeksi, kun puhuin Dougin kanssa, hän kertoi ajatuksestaan, jossa Maximus kannetaan areenalta ja ihmiset kiskovat pois ison kiven ja hänet viedään luolaan, jonka suu suljetaan tuolla kivellä, ja ruumis voidellaan öljyillä. Sitten kivi vierähtää pois ja [Maximus] astuu ulos, Crowe kertaa tuottajan visiota.

Crowen mukaan hän oli todennut raamatullisen juonenkäänteen esitelleelle Wickille, ettei heillä varmaankaan ollut oikeuksia tuohon tarinaan. Näyttelijä arvelee, ettei Wick kuitenkaan ymmärtänyt hänen letkautustaan. Ainakaan uutta yhteydenottoa ei ole sittemmin tapahtunut.

 

Lähde: CinemaBlend

Kuva: Universal/Gladiator, 2000

Lisää luettavaa