Harry Potter kipusi yllättäen listakärkeen

17.8.2020 23:30

Kirjailija J. K. Rowling on useamman kerran joutunut sanomisistaan kritiikin kohteeksi. Rowlingin kommentointi herätti närää mm. heinäkuussa, jolloin hänen katsottiin käyneen seksuaalivähemmistöä vastaan. Eräät Rowlingin tuotannon fanit toitottivat sosiaalisessa mediassa olevansa valmiit jättämään kirjailijan luomukset sen myötä heti taakseen.

Harry Potterin suosio ei kuitenkaan näytä laantuvan. Leffasarjan ensimmäinen osa, n. 19 vuotta sitten ensi-illassa nähty Harry Potter ja viisasten kivi, kipusi jopa viime viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi. Potterin tarinan loistokasta paluuta todistettiin Kiinassa 16 000 valkokankaalla.

Elokuva, joka alkuperäisenä ensi-iltavuotenaankin piti mm. Yhdysvaltojen lipunmyyntitilastojen ykköspaikkaa kolmen viikon ajan, on koko sarjan historian menestyneimpiä osia. Se nähtiin myös Kiinassa alkujaan jo vuonna 2002, mutta koronavirusepidemiasta johtuen leffa otettiin nyt uudelleen ohjelmistoon tuoreina 3D- ja IMAX-versioina. Potterin uusintakierros tuotti parissa päivässä 13,6 milj. dollaria.

 

Lähteet: Variety, CNN, BBC, Deadline, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros./ Harry Potter ja viisasten kivi, 2001

Lisää luettavaa