Säveltäjämestari Andrew Lloyd Webber avautui Cats-flopista

Viime joulukuussa valkokankaille saapunut Cats lupaili paljon hyvää ainakin musikaalifaneille: Leffan pohjana oli Andrew Lloyd Webberin rakastettu näyttämömusikaali - huikeat 17 vuotta Lontoon West Endillä yleisöjä valloittanut show - ja elokuvaversion ohjaajaksi oli valittu Les Misérablesilla vuonna 2012 vakuuttanut Tom Hooper. Kaiken kukkuraksi leffalle oli budjetoitu n. 100 milj. dollaria rahaa, joten sellaisella summalla pitäisi saada kunnollista aikaiseksi.

Toisin kuitenkin kävi, eikä Cats ns. pudonnut jaloilleen, sillä sen lipunmyyntitulot jäivät maailmalaajuisesti alle 74 milj. dollarin. Säveltäjämestari Andrew Lloyd Webberillä on selitys sille, miksi Cats-leffa ei toiminut.

Säveltäjä, joka toimi myös yhtenä sen tuottajista, kertoo tuoreessa haastattelussaan näin:

- Elokuvan ongelma oli se, että Tom Hooper päätti pitää kaikki alkuperäisen show'n tekijöistä siitä erillään. Koko juttu oli naurettava.

Valmis elokuva ei todella näytä paljoakaan siltä kuin alkuperäinen näyttämöversio. Lloyd Webber on myös aiemmin todennut, ettei esim. James Cordenin roolityö elokuvassa ole ollenkaan sen henkinen kuin näyttämöversiossa.


Lähteet: The Guardian, Box Office Mojo, Variety, We Got This Covered

Kuva: Universal/Cats, 2019

R. Isoviita 09.08.2020 klo 14:41

Uusimmat uutiset

Ghostbusters Afterlife 2 – mitä leffasta tiedetään jo?

Haamuista ei ole päästy vieläkään eroon.

R. Isoviita

Steven Spielbergillä on UFO-teoria

Myös tieteiselokuvistaan tunnettu tekijä.

R. Isoviita

James Gunn ohjaa tulevan Superman-seikkailun – paljasti tunteikkaan yksityiskohdan

Ohjaajan DC-toimia ei ole otettu vastaan pelkästään ilolla.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...