Game of Thrones -tähti solmi sopimuksen näytelmäroolinsa elokuvaversiosta

5.8.2020 14:02

Game of Thronesin suosikkihahmoihin lukeutunutta Tyrion Lannisteria koko sarjan ajan näytellyt Peter Dinklage on solminut sopimuksen uudesta elokuvaroolista. Neljä Emmy-palkintoa voittanut Dinklage on uusimassa kokoillan rainassa osan, jossa hän näytteli vuodesta 2018 teatterissa.

Kyseessä on Cyrano-niminen tuotanto, joka pohjaa klassikkokertomukseen Cyrano de Bergeracista, tosielämässäkin 1600-luvulla eläneestä kirjailijasta ja sotilaasta. Edmond Rostand kirjoitti hänestä 1800-luvulla fiktiivisen rakkaustarinan, jota on versioitu useasti myös elokuva- ja tv-viihteessä. Dinklagen tähdittämän näytelmäversioinnin loi hänen vaimonsa Erica Schmidt.

Tämä Cyrano-versiointi on musikaali ja toisin kuin esim. Steve Martinin ja Daryl Hannahin tähdittämässä Roxanne-elokuvassa tai Gerard Depardieun vuoden 1990 tulkinnassa, tässä versiossa de Bergerac ei kärsi suuresta nenästään, vaan vartalonsa pituudesta. Dinklagen lisäksi leffassa näyttelee Haley Bennett, joka hänkin palaa näyttämöversion rooliinsa, de Bergeracin rakastetuksi. Leffan ohjaa MGM:lle Joe Wright (Ylpeys & ennakkoluulo).

 

Lähde: The Wrap

Kuva: HBO/Game of Thrones

Lisää luettavaa