Clint Eastwood taistelee nimestään

25.7.2020 06:47

Veteraanitähti Clint Eastwood on jättänyt enemmän kuin yhden kanteen liittyen nimensä käyttöön. Italowesternien ja Likainen Harry -rainojen stara oli valjastettu mm. hampputuotteen mainoskasvoksi häneltä lupaa kysymättä. Aiemmin Eastwood, joka on varjellut nimeään vuosien varrella tarkkaan, on taistellut mm. erään huonekaluvalmistajan kanssa, kun tämä oli luvatta nimennyt tuotteitaan Clintiksi ja Eastwoodiksi.

Nyt esim. kannabidiolivalmistetta (CBD) myyvät tahot ovat markkinoineet kauppatavaraansa tekaistulla uutisartikkelilla, jossa Esastwood muka suosittelee näitä tuotteita. Tämän tempauksen lisäksi Eastwoodia kaihertaa se, että joillakin verkkosivustoilla hänen nimeään käytetään hakukonenäkyvyyden parantamiseksi. Siihenkään häneltä ei ole kysytty suostumusta.

Eastwood toteaa, ettei hän ole missään vaiheessa esittänyt julkisesti kantaa niin kannabidiolivalmisteiden puolesta kuin vastaankaan. Vielä tähti ei kuitenkaan ole saanut oikeutta asialleen, sillä kalifornialainen tuomioistuin totesi jutun ensimmäisenä käsittelypäivänä, ettei välittömiin toimiin Eastwoodin nimen luvattomasta käytöstä ryhdytä. Tuomarin antaman lausunnon mukaan seuraavaksi puolustus saa tilaisuuden esittää oman sanottavansa aiheesta.

 

Lähteet: THR, Deadline

Kuva: AMPAS

Lisää luettavaa