Jurassic Park pomppasi yllättäen listakärkeen jälleen

27.6.2020 20:38

Vaikka koronavirustilanne on siirtänyt esim. Christopher Nolanin Tenetin ensi-iltaa heinäkuulta nyt elokuulle, elokuvateatterit ovat alkaneet avata oviaan. Suomen suurin elokuvateatteriketju, Finnkino, on tiedottanut käynnistävänsä leffanäytökset 1.7. alkaen jokaisella toimintapaikkakunnallaan. Teatterien aukeaminen ympäri maailmaa on tuonut myös pieniä yllätyksiä muassaan.

Yllätykset eivät tässä tapauksessa tarkoita turvavälejä tai kasvomaskeja, vaan listasijoituksia. Screenrant raportoi Jurassic Parkin nousseen katsotuimpien teatterileffojen kärkeen liki 30 vuoden tauon jälkeen. Ensi-iltavuotenaan 1993 dinosaurusseikkailu pysyi katsotuimpana elokuvana jopa kolme viikkoa putkeen ja franchise voi edelleen hyvin, mitä todistavat viime vuosien Jurassic World -elokuvien miljarditulot.

Kun esim. Suomessa valkokankaille ovat tekemässä paluuta sellaiset vuosien takaiset leffat kuin Inception, Cinema Paradiso ja Tähtien sota – Episodi V: Imperiumin vastaisku, Britanniassa isolta kankaalta pääsee näkemään Matrix-trilogiaa, Paluu tulevaisuuteen -trilogiaa, Arabian Lawrencea ja Sound of Musicia. Jos siis milloinkaan olet haaveillut katsovasi elokuvaklassikoita aidossa elokuvateattereissa jälleen kerran tai kuin aiemmat ikäpolvet, nyt kannattaa tarkkailla näytösaikatauluja.

 

Lähteet: Screen Daily, Screenrant, Finnkino

Kuva: Universal/Jurassic Park, 1993

Lisää luettavaa