Sonic-leffalla menee lujaa

15.3.2020 19:32

Videopelileffa toimeliaan sinisen Sonic-siilin seikkailuista sai etukäteen moitteita viime vuoden puolella. Monia elokuvan aiempaa markkinointimateriaalia nähneitä närkästi elokuvantekijöiden näkemys Sonicista. Nyt Sonic the Moviella menee kuitenkin lujaa.

Hahmon piti alkujaan näyttää jokseenkin erilaiselta kuin peleissä. Yleisön reaktiot mm. elokuvan aiempaan traileriin tekivät kuitenkin tehtävänsä, ja hahmon jopa pelottavaksi luonnehdittu yleisilme pantiin uusiksi ennen kuin elokuva pääsi valkokankaille. Pelielokuvien kuoppainen historia sai osan yleisöstä epäilemään Sonic-rainan onnistuneisuutta silti edelleen, vaikka leffan pahisroolissa nähdään huippukoomikko Jim Carrey.

Epäilyt ovat sittemmin osoittautuneet turhiksi. Tuoreimman tiedon mukaan Sonic the Movie on kipuamassa kovaa vauhtia jo Yhdysvaltojen lippuluukkujen menestyneimmäksi pelielokuvaksi. Se on kahminut lipputuloja Yhdysvalloissa jo 143,9 milj. dollaria, ja on näin aivan lajityypin edellisen huippumenestyjän, Pokémon Detective Pikachu -leffan, kintereillä. Pikachun etsiväseikkailun lipputulot samalla alueella olivat 144,1 milj. dollaria.

 

Lähteet: CinemaBlend, Forbes, Box Office Mojo

Kuva: Paramount/Sega/ Sonic the Movie, 2020

Lisää luettavaa