Vuoden huonoimpien leffojen juhlagaala ei peruuntune koronaviruksen takia

13.3.2020 14:57

Vuoden huonoimmat elokuvat ja näyttelijät saanevat palkintonsa myös tänä vuonna jo perinteikkääksi muodostuneeseen tapaan. The Golden Raspberry Awards- eli The Razzies -gaala on yleensä järjestetty ennen Oscar-gaalaa, mutta tänä vuonna leffamaailman kehnoimmat saavat tunnustuksensa vasta sen jälkeen. The Razzies -tilaisuus järjestetään Los Angelesissa nyt lauantaina, vaikka moni muu tapahtuma onkin peruttu koronavirus COVID-19:sta liittyvien varotoimien vuoksi.

Tämän vuoden gaalassa, joka on jo 40. The Razzies -palkintojenjako, kunnioitetaan oletettavasti sellaisten elokuvien huonoutta kuin Cats, Rambo: The Last Blood ja A Madea Family Funeral. Organisaatio gaalan takana on tiedottanut, että tilaisuus järjestetään, mutta paikalle odotetaan vain pientä yleisöä ja osallistujien toivotaan tuovan omat käsidesinsä mukanaan. [EDIT: Deadlinen mukaan varsinainen tapahtuma peruttiin lopulta lähes viime hetkellä. Palkintojen voittajat julkaistiin ilman seremoniaa.]

Pelot ärhäkästi pisaratartuntana leviävästä ja erityisesti esim. vanhuksille ja jotakin perussairautta (mm. diabetes) sairastaville vaarallisesta COVID-19-viruksesta ovat sulkeneet huvipuistoja ympäri maailmaa, lykänneet ensi-iltatapahtumia ja keskeyttäneet myös suurten elokuvatuotantojen tekemisen. Viimeisimpien tietojen mukaan sekä Ranskassa että Yhdysvalloissa Disney-huvipuistot ovat sulkeneet porttejaan, ja sellaiset odotetut ensi-illat kuin Mulan, Fast and Furious -leffasarjan 9. osa ja jo monta kertaa aiemmin lykkääntynyt The New Mutants -sarjakuvafilmatisointi eivät tulekaan ensi-iltoihin vielä kuukausiin. Suomessa Jussi-gaalaa on siirretty myöhemmäksi.

Kuvauksia on jouduttu keskeyttämään mm. Tom Cruisen Mission: Impossible -jatko-osan (Italiassa), Antonio Banderasin ja Penélope Cruzin tähdittämän Official Competition -draaman (Espanjassa) ja Marvel-leffa Shang-Chin osalta. Viimeksi mainittua on tehty Australiassa, jossa myös Elvis-elämäkertaelokuvaa kuvaamassa ollut Tom Hanks on vaimoineen joutunut viruskaranteeniin. Näyttelijä on sairastumisestaan huolimatta vakuutellut sosiaalisessa mediassa voivansa hyvin.

 

Lähteet: THR, ScreenDaily, Variety

Kuva: karaokefanboy

Lisää luettavaa