VHS on kuollut – eläköön VHS! Nicolas Cage -leffauutuus ilmestyi kasettina

27.2.2020 05:31

Vaikka VHS-kasettien valtakausi kesti tuskin 1970-luvun lopulta 2000-luvun alkumetreille, vannoutuneimmat nauhankelaajat omistavat yhä VHS-nauhurin ja vinon pinon lähes jonkin klassikkokirjan kokoisia videokasetteja. Tälle pienelle ja sitkeälle joukolle on myös julkaistu yllättäen yksi uutuusleffa: Nicolas Cagen tähdittämä Color Out of Space.

H. P. Lovecraftin novelliin pohjautuva tieteiskauhuleffa sai Suomessakin ensi-iltansa lähes pari viikkoa sitten. Mm. Varietyn arvostelussa kehuja visuaalisesta ilmeestään saanut ja Chicago Sun-Timesin kriitikko Richard Roeperin viihdyttäväksi suitsuttama elokuva on Yhdysvalloissa ehtinyt puolestaan jo muihin levityskanaviin, kuten DVD:lle ja nykyisin paljon harvinaisemmalle VHS:lle.

Leffaa on ollut tarjolla VHS:llä kahtena versiona, jotka eroavat lähinnä kansitaiteensa osalta toisistaan. Molemmat versiot sisältävät kuitenkin Color Out of Spacen kunnon VHS-tyyliin 4:3-kuvakoossa.

Video meni kaupaksi pikavauhtia, sillä 100:n kappaleen myyntierästä ei tällä hetkellä ole enää yhtään jäljellä sitä tarjonneen witterentertainment.com:in verkkokaupassa. Odotettavissa tosin on, että tätä keräilyharvinaisuutta löytää myöhemmin huomattavasti aiempaa hintaansa (alle 26 dollaria) kalliimmalla esim. verkkohuutokauppa eBayn listoilta, joilta sen voinee tilata myös Suomeen.

Lähteet: Bloody Disgusting, witterentretainment.com

Kuva: Cinema Mondo/Color Out of Space, 2019

Lisää luettavaa