Mitä ihmettä – saako Apinoiden planeetta taas uuden versioinnin?

Disneyn ostettua kilpailijansa 20th Century FOXin, moni FOXin tallista tuttu nimeke on muutosten alla. Myös Apinoiden planeetta -elokuvasarjaa tuottaneen FOXin odotettiin suoltavan vielä yhden tai jopa useamman osan kyseiseen leffasarjaan. Nyt näyttää kuitenkin siltä, ettei vuoden 2011 onnistunut reboot, Apinoiden planeetan synty, välttämättä etenekään trilogiaa pidemmäksi.

Elokuvilla Apinoiden planeetan vallankumous ja Sota apinoiden planeetasta jatkunut leffasarja pärjäsi lippuluukuilla hyvin. Ensimmäinen tämän sarjan elokuvista keräsi maailmanlaajuisesti 481,8 milj. dollaria, toinen petrasi 710,6 milj. dollariin ja kolmaskin sai lippukassoilta 490,7 milj. dollaria. Jatkumon neljättä osaa ohjaamaan palkattu Wes Ball (Labyrintti-elokuvat) ei kuitenkaan viimesimpien tietojen mukaan jatka apinayhdyskunnan tarinaa siitä, mihin Sota apinoiden planeetasta sen jätti.

Suoran jatko-osan sijaan suunnitteilla vaikuttaisi nyt olevan jälleen uusi reboot. Se olisi Apinoiden planeetan valkokangasversioiden kohdalla jo neljäs kerta, kun samaa tarinaa käynnistellään uudelleen. Tarkempaa tietoa franchisen tulevaisuudesta ei ole, joskin Ball on todennut sen suhteen seuraavaa:

- Kasvoin alkuperäisen [leffan] parissa ja totisesti rakastan aiempaa trilogiaa. Tekisin tämän [elokuvan] vain siinä tapauksessa, jos tuntisin voivani antaa jotkain erityistä mutta samalla kunnioittaa aiemmin tehtyä. Meillä on muotoutumassa jotakin, mikä tulee olemaan huikea luku tähän franchiseen.


Lähteet: We Got This Covered, CinemaBlend, Box Office Mojo

Kuva: 20th Century Fox/Nordisk Film/ Sota apinoiden planeetasta, 2017

R. Isoviita 17.02.2020 klo 21:18

Uusimmat uutiset