Hugh Jackmanin viimeiselle Wolverine-leffalle yllättävä hatunnosto

Ennen Oscar-palkintojuhlallisuuksia vuorossa ovat tavanomaisesti eri kiltojen omat palkintotilaisuudet. Esimerkiksi yhdysvaltalainen käsikirjoittajien kilta (WGA) on jo valinnut omat vuotuiset palkintoehdokkaansa. Listalla on jälleen ainakin yksi yllättävä nimi.

Tämän kierroksen ehdokkaiksi on nostettu parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen kategoriassa mm. Guillermo del Toron herkkä fantasia The Shape of Water, kehuttu kauhupätkä Get Out ja tosipohjainen luistelijakuvaus I, Tonya. Parhaan käsikirjoitusadaptaation kategoriasta löytyvät puolestaan mm. James Francon Tommy Wiseau -kertomus The Disaster Artists, rasismidraama Mudbound sekä sarjakuvaleffa Logan. Viimeksi mainittu on listan erikoisuuksia, sillä sarjakuviin pohjautuvat käsikirjoitukset ovat päässeet harvoin näin arvostetun kilvan palkintoehdokkuuksille.

Logania ennen vastaava kunnia on suotu Deadpoolille, mutta sen onni ei kilpailussa ollut lopulta kaksinen. Jo ehdokkuuden saaminen on kuitenkin huomattava hatunnosto, sillä osallistujien pitää täyttää hyvin tiukat kriteerit sen saavuttaakseen.


Lähteet: Deadline, Collider, Variety

Kuva: SF Film/Logan, 2017

R. Isoviita 05.01.2018 klo 18:34

Uusimmat uutiset

Edesmennyt Chadwick Boseman saattaa tehdä vielä historiaa

Näyttelijälle povataan huippupalkintoja.

R. Isoviita

Sacha Baron Cohen paljasti, kuinka hullua Borat 2:n kuvauksissa oli

Näyttelijä tosiaan omistautui roolilleen.

R. Isoviita

Uutisankkurille potkut Adam Sandler -leffan takia

Pienikin rooli voi saada aikaan isoja mullistuksia elämässä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...