Hugh Jackmanin viimeiselle Wolverine-leffalle yllättävä hatunnosto

5.1.2018 18:34

Ennen Oscar-palkintojuhlallisuuksia vuorossa ovat tavanomaisesti eri kiltojen omat palkintotilaisuudet. Esimerkiksi yhdysvaltalainen käsikirjoittajien kilta (WGA) on jo valinnut omat vuotuiset palkintoehdokkaansa. Listalla on jälleen ainakin yksi yllättävä nimi.

Tämän kierroksen ehdokkaiksi on nostettu parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen kategoriassa mm. Guillermo del Toron herkkä fantasia The Shape of Water, kehuttu kauhupätkä Get Out ja tosipohjainen luistelijakuvaus I, Tonya. Parhaan käsikirjoitusadaptaation kategoriasta löytyvät puolestaan mm. James Francon Tommy Wiseau -kertomus The Disaster Artists, rasismidraama Mudbound sekä sarjakuvaleffa Logan. Viimeksi mainittu on listan erikoisuuksia, sillä sarjakuviin pohjautuvat käsikirjoitukset ovat päässeet harvoin näin arvostetun kilvan palkintoehdokkuuksille.

Logania ennen vastaava kunnia on suotu Deadpoolille, mutta sen onni ei kilpailussa ollut lopulta kaksinen. Jo ehdokkuuden saaminen on kuitenkin huomattava hatunnosto, sillä osallistujien pitää täyttää hyvin tiukat kriteerit sen saavuttaakseen.

Lähteet: Deadline, Collider, Variety

Kuva: SF Film/Logan, 2017

Lisää luettavaa