King Kong kirjaimellisesti roihahti liekkeihin, mutta leffan kohtalo on yhä avoin

Perjantaina ensi-iltaan tullut King Kong -leffa Kong: Pääkallosaari jyrää myös Suomen valkokankailla sekä 3D- että 2D-versiona. Yhdysvalloissa uusi King Kong -raina on osoittautunut jo jonkinlaiseksi yllätykseksi, sillä esim. talousmedia Forbesin mukaan elokuvan ei odotettu pärjäävän alkuunkaan yhtä hyvin kuin se nyt näyttää menestyvän. Yksin ensimmäisenä Yhdysvaltojen esityspäivänään se ehti kaapia kassaan 3,7 milj. dollaria, mikä on lähes yhtä hyvin kuin samaa genreä edustavan Mission: Impossible - Rogue Nationin ensimmäisen päivän tulos vuonna 2015 (4 milj. dollaria) ja vähän paremmin kuin vuonna 2013 ensi-illassa olleen Pacific Rimin kohdalla (3,6 milj. dollaria).

Deadlinen mukaan Kong: Pääkallosaaren odotettiin ennen avaustaan saavaan ehkä vain 40 milj. dollaria ensi-iltaviikonloppunaan. Elokuvan budjetin ollessa kuitenkin n. 185 milj. dollaria, olisi tämä tarkoittanut hyvin kehnoa tulosta. Nyt odotuksia on kuitenkin kohotettu jopa 52,5 milj. dollariin.

Tässä vaiheessa ennusteet ovat silti edelleen vain ennusteita. Elokuvan kohtalo saattaa siis yhä olla yhtä huono kuin sen Vietnamissa järjestetyn ensi-iltajuhlan jättimäisen King Kong -mainoselementinkin. Leffan kunniaksi Ho Chi Minhin kaupunkiin rakennettu gorillankuvatus syttyi kesken juhlien tuleen ja aiheutti kaaosta, joskaan ei raporttien mukaan ihmishenkien menetystä. Video tapauksesta löytyy viihdejukaisu TMZ:n sivuilta.


Lähteet: Deadline, Forbes, Variety, TMZ, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros.

R. Isoviita 11.03.2017 klo 14:48

Uusimmat uutiset

Kauhusarja Scream jatkuu, mutta mistä nyt on kyse?

Wes Cravenin aloittama leffasarja tekee paluuta ensi vuonna.

R. Isoviita

Etkö saa tarpeeksesi Jurassic Parkin kuumasta kaaosteoreetikosta? Lisää tulossa…

Jurassic World: Dominion ei ole ainut, jossa Jeff Goldblumin hahmo seikkailee jatkossa.

R. Isoviita

Marvel-tuotantojen tekeminenkö siistiä? Käsikirjoittaja paljastaa

Seikkailut eivät synny ihan kädenkäänteessä.

R. Isoviita

Uusi Jurassic World -leffa korjaa franchisen vanhaa virhettä

Ohjaajalla on kova hypetys päällä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...