Uusi ja hilpeämpi Predator – saalistaja?

27.10.2016 13:20

Vuonna 1987 Arnold Schwarzenegger rymisteli läpi viidakon ulkoavaruuden saalistajan perässä. Samassa leffassa sivuroolia näytellyt Shane Black, joka sittemmin on kirjoittanut ja ohjannut mm. sellaiset leffat kuin Kiss Kiss, Bang Bang ja Iron Man 3, työstää Predatorin uutta versiota. Black avautui hiljan suunnitelmistaan franchisen elvyttämiseksi.

Kuten Blackin filmografiasta voi päätellä, hän ei kaihda ryydittää toimintaa komedialla. Tämä vaikuttaa olevan hänen lähtökohtansa myös Predator-versiossaan.

– Minusta Predator-elokuvat ovat hiukan ajautuneet tyypillisestä tieteisfiktiosta siinä, että niissä on jonkinlaista jännitystä mukana. Minusta [The Predator-elokuvan] pitäisi olla pelottava, sen pitäisi olla hauska ja viime kädessä ihmeellinen ja kertoa siitä, kuinka havaitaan asioita, joita ihmiset hyvin harvoin pääsevät näkemään, Black kuvailee, mutta painottaa lisäksi, ettei leffasta silti ole tulossa jotakin ennen näkemätöntä.

Uuden Perdator – saalistaja -filmatisoinnin kuvaukset aloitetaan helmikuussa Kanadassa. Elokuvan näyttelijöistä on vasta kiertänyt vain huhuja. Tuotantoyhtiö 20th Century Fox on kuitenkin luvannut Blackille, että hän saa tehdä The Predatorista Yhdysvalloissa R-ikärajamerkinnällä varustetun rainan. Sama kovempi ikärajamerkintä on lyöty myös uudelle Wolverine-elokuvalle, eli Loganille.

Lähteet: Collider, ScreenRant

Kuva: Aliens vs. Predator 2/FS Film

Lisää luettavaa