Jali ja suklaatehdas -leffan erikoisimmalle hahmolle oma elokuva

20.10.2016 14:22

Kirjailija Roald Dahlin luomasta Jali ja suklaatehdas -tarinasta on jo kuvattu kaksi kuulua versiota. Niistä ensimmäisessä Jalin kohtaamaa omituista tehtaanomistajaa näytteli elokuussa edesmennyt Gene Wilder. Uudemmassa versiossa hahmona nähtiin puolestaan tuolloin jo neljättä kertaa ohjaaja Tim Burtonin kanssa yhteistyötä tehnyt Johnny Depp. Nyt Warner Bros. haluaa palata Jalin maailmaan, mutta nähtävästi ilman Jalia.

Suklaatehtaan johtaja Willy Wonka on nousemassa uuden rainan aiheeksi. Eksentrisen tehdaspampun oma leffa on jo edennyt niin pitkälle, että sille on palkattu käsikirjoittaja. Tekstistä vastaa Indside out – mielen sopukoissa ja Lemmikkien salainen elämä -animaatiota kirjoittanut Simon Rich. Roald Dahlin perikunnalta on myös saatu siunaus projektille.

Studion kerrotaan haluavan Wonka-elokuvasta jotakin muuta kuin hahmon syntytarinaa. Tästä huolimatta leffa keskittyy Willy Wonkan aiempiin vuosiin. Dahl kirjoitti aikoinaan Jalin maailmasta myös muuta kuin suklaatehdastarinan, mutta ei kuitenkaan tehnyt Wonkasta minkään tarinan päähenkilöä. Kuka Wonkaa seuraavaksi näyttelee, ei ole vielä tiedossa. Jos uudesta leffasta kuitenkin tulee hitti, on melko varmaa, että se saa myös jatko-osan.

 

Lähteet: CinemaBlend, Variety

Kuva: Warner Bros.

Lisää luettavaa