Vankilaleffaklassikko kuvataan uudelleen – mukana Mr. Robotin tähti

4.8.2016 17:05

Dalton Trumbon ex-vanki Henri Charrièren romaanin pohjalta käsikirjoittama ja vuonna 1973 valmistunut vankilatarina Papillon tehdään uudelleen. Steve McQueenin näyttelemän Papillonin elämä pahamaineisella vankilasaarella jäi aikanaan Oscar-palkinnoitta, mutta McQueen sai suorituksestaan kuitenkin Golden Globe -ehdokkuuden. Uudessa versiossa McQueenin paikan ottaa Sons of Anarchy– ja Pacific Rim -tähti Charlie Hunnam.

Hunnamin rinnalle elokuvaan on nyttemmin valittu mielenkiintoinen nimi, joka nähdään Papillonin vankitoveri Louis Degana. Heiveröinen Dega muistetaan Papillonin lähimpänä ystävänä ja elokuvan humoristisena hahmona. Alkuperäisessä elokuvassa roolia näytteli Dustin Hoffman, mutta uudessa leffassa Degan roolin perii Mr. Robot -sarjan päähenkilöä näyttelevä Rami Malek.

Tositarinaan pohjaavan elokuvan kuvausten on tarkoitus alkaa nyt syyskuussa. Uusi käsikirjoitus on Aaron Guzikowskin käsialaa, eli saman kirjoittajan, joka vastasi myös Hugh Jackman & Jake Gyllenhaal -raina Vangittujen tekstistä. Leffan ohjaa tanskalaissyntyinen Michael Noer, jolla on myös dokumenttikuvaajan taustaa.

Lähteet: Deadline, The Guardian

Kuva: Atlantic

Lisää luettavaa