Viisi faktaa uudesta Independence Day -leffasta

Independence Day: Uusi uhka jysähtää Suomen valkokankaille keskiviikkona 29.6. Parikymmentä vuotta sitten tehty Independence Day oli iso hitti yli 300 miljoonan dollarin lipputuloillaan, mutta jatko-osan menestymistä on arvailtu melko varovaisesti. Mitä oikeastaan on siis odotettavissa?

1. Leffan tunnelmaan voi valmistautua vierailemalla independencedaymystreet.com-sivustolla. Kun sivusto on latautunut, sillä näkyvään tekstikenttään voi syöttää oman osoitteensa ja nähdä, millaista tuhoa avaruuden muukalaiset ovat siellä saaneet aikaan. Uudessa elokuvassa tullaan näkemään mm. entistä isompi emoalus ja aiemmasta hyökkäyksestä ihmiskunnan käsiin jääneiden vierasperäisten aseiden hybridiversioita (konseptitaidetta nähtävissä Gizmodon sivuilla).

2. Leffan tekeminen kesti pari vuosikymmentä ja tänä aikana se koki useita muodonmuutoksia. Yhdessä vaiheessa ohjaaja Roland Emmerich ja tuottaja-käsikirjoittaja Dean Devlin suunnittelivat jatkoa ensimmäiselle elokuvalle mielessään syyskuun 11. päivän terroristi-iskun nostattama pelon ilmapiiri, mutta projekti lässähti niille sijoilleen. Emmerichin mukaan kaikki ideat tuntuivat tuolloin vanhan toistolta, eivätkä he halunneet sellaista.

3. Will Smith, joka näytteli ensimmäisen Independence Dayn sankarilentäjää, ei ole mukana uudessa elokuvassa. Smithiä pyydettiin mukaan, mutta hän halusi tehdä vaihteeksi toisenlaista elokuvaa, joten Independence Dayn jatko-osan sijasta hänet nähdään sarjakuvafilmatisointi Suicide Squadissa (Suomen ensi-ilta elokuussa). Moni muu tuttu kuitenkin palaa Independence Day -rooliinsa: Bill Pullman on (ex-)presidentti Whitmore, Jeff Goldblum on jälleen viisaita puhuva David Levinson, Judd Hirsch huvittava isähahmo, Vivica A. Fox Smithin hahmon ex-vaimo ja Brent Spiner harmaahapsinen tiedemies Okun.

4. Uusi uhka tarkoittaa yksinkertaisesti, että avaruuden hyökkääjät iskevät Maahan uudelleen, aiemmasta taistelusta viisastuneina. Ensimmäisen elokuvan ja jatko-osan välillä tapahtuneita asioita avaa Titan Comics -yhtiön julkaisema uusi sarjakuvasarja. Ensimmäinen näistä sarjakuvajulkaisuista kertoo merenpohjasta tehtävästä löydöksestä, joka herättää Yhdysvaltain armeijan huomion.

5. Yhdysvalloissa jatko-osaa on esitelty lehdistölle ja muulle medialle erittäin rajallisesti. Tapa ei ole ison budjetin elokuvan kohdalla uusi, mutta ne arviot, joita Independence Day: Uusi uhka -rainasta on esitetty, eivät ole olleet erityisen mairittelevia. Rapakon tällä puolella The Guardian on kirjoittanut elokuvasta etukäteen mm. seuraavasti: "Juonen potentiaalisesti kiinnostava riippuvuus ajatuksesta, että ulkoavaruuden asukkaat ovat sekä liittolaisia että vihollisia, hukkuu väsyneesti kirjoitettuun sotkuun[.]" Niinpä ei ole ihme, että leffan odotetaan heikoimmillaan saavan kotimaastaan vain 65 miljoonan dollarin avausmyyntitulot. Vertailun vuoksi: esim. Nemoa etsimässä -jatko-osa Doria etsimässä kahmi lipputuloja aloitusviikonloppunaan yksin kotimaassaan yli 135 miljoonaa dollaria.


Lähteet: IGN, Forbes, E!, Box Office Mojo, THR

Kuva: SF Film

R. Isoviita 22.06.2016 klo 16:21

Uusimmat uutiset

Parodialegenda olisi halunnut tehdä Harry Potter -hupailun – tuotantoyhtiö tylynä

Ironista kyllä, Harry Potter -tähti esittää nyt samaa miestä.

R. Isoviita

Scarlett Johanssonilta yllättävä käänne

Vaihtelun vuoksi?

R. Isoviita

Squid Game -näyttelijää syytetään ahdistelusta

78-vuotias kiistää teon.

R. Isoviita

”En ikävöi työtäni”, sanoi Disney-pomo – mitä ihmettä on meneillään?

Mikki Hiirestä ja Aku Ankasta tunnettu viihdejätti myllerryksen kourissa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...