Pixarin Piper sulattaa sydämet

Disneyn ja Pixarin Doria etsimässä -animaatioelokuva on tulossa elokuvateattereihin elokuussa myös Suomessa. Nemoa etsimässä -kalaseikkailun jatko-osa tuo valkokankaille myös siivekkään tuttavuuden, sillä aiempien Disney ja Pixar -yhteistuotantojen tapaan myös Doria etsimässä -leffan nk. alkukuvaksi on tehty toinen animaatio. Piper-nimeä kantavasta lyhytelokuvasta on julkaistu verkossa muutaman sekunnin mittainen näyte.

Piper-vesilintuanimaation tähti on linnunpoikanen nimeltä Piper, joka on vasta tutustumassa maailmaan. Hurmaavan lyhytanimaation ohjauksesta vastaa Alan Barillaro, joka on aiemmin työskennellyt mm. kehutun WALL-E-animaatioelokuvan tekijäkaartissa. Barillaro sai idean Piperiin ollessaan juoksulenkillä työpaikkansa lähellä olevalla rannalla. Ranta kuhisee kurppia (eng. sandpiper), joiden puuhia katseltuaan hän keksi yhdistää lintujen elämää omaan kokemukseensa kolmen lapsen isänä ja luomaan tältä pohjalta tarinan lyhytelokuvaa varten.

Jo animaation ennakkonäytteestä käy ilmi, että sen linnut liikkuvat hyvin realistisella tavalla. Piperiä työstänyt tiimi seurasikin kurppien elämää kameroin useaan otteeseen elokuvaa tehdessään. Animaattorit halusivat myös tehdä elokuvansa linnuista muuten mahdollisimman aidon näköisiä, joten jokaiselle niistä animoitiin 4-7 miljoonaa käsin viimeisteltyä sulkaa. Nähtäväksi jää, montako sulkaa Piper tuo Pixar-tekijöiden hattuihin tällä kertaa. Aiemmilta vuosilta pixarlaisilla on jo lyhytelokuvakategoriasta useita animaatioalan Annie-palkintoja ja Oscar-ehdokkuuksia sekä -voittoja.

Lähteet: IndieWire, Collider

Kuva: Pixar

R. Isoviita 14.06.2016 klo 14:21

Uusimmat uutiset