Terry Gilliamin Don Quijote saa uudet näyttelijät

13.5.2016 08:06

Surkeiden sattumusten sarjan vaivaama Don Quijote -elokuva, The Man Who Killed Don Quixote, etenee tuotannossa vaihteeksi eteenpäin. Ohjaaja Terry Gilliamin yritykset kuvata Miguel Cervantesin klassikkokertomusta ovat kaatuneet mm. pääosanesittäjän loukkaantumiseen, tarpeiston ja kaluston pilaavaan säähän ja moneen muuhun ongelmaan. Vuosien saatossa leffan käsikirjoitus on vastoinkäymisten myötä muuttunut ja nyt sen uusi roolijako alkaa olla selvillä.

Uusimmat tiedon mukaan Gilliamin modernisoidun Quijote-sovituksen nimihenkilöä esittää Michael Palin. Sekä Gilliam että Palin ovat tehneet yhteistyötä useasti, mutta moni muistaa heidät parhaiten koomikkoryhmä Monty Pythonista. Palinin rinnalla elokuvassa näyttelee Star Wars: The Force Awakensista suurtähteyteen ponnahtanut Adam Driver.

Driverin hahmo on Toby, rahan ja loiston huumaama elokuva-alan vaikuttaja, joka törmää Espanjassa opiskeluaikaiseen elokuvaansa Don Quijotesta. Miekkonen palaa vanhoille kuvauspaikoille, mutta joutuu kohtaamaan niillä täysin muuttuneen maailman. Gilliamin elokuva heijastelee hänen omia vastoinkäymisiään aiheen parissa.

Alkujaan Gilliamin Don Quijoten roolissa oli tarkoitus nähdä ranskalainen näyttelijälegenda Jean Rochefort, kun taas Johnny Deppin piti näytellä hänen ystäväänsä. Rochefortin loukkaannuttua ja vuosituhannen vaihduttua Quijoten rooliin vaihtui John Hurt. Hurt kuitenkin sairastui syöpään. Hän on sittemmin selättänyt taudin, mutta ei ole varmaa tietoa siitä, ehtiikö hän edes sivurooliin nyt vuodelle 2017 aiottuun leffaan.

Lähteet: ScreenDaily, IndieWire

Kuva: Armand-Louis-Henri Telory, 1850

Lisää luettavaa