Animaatioleffa sai vanhemmat raivoihinsa

29.3.2016 13:49

Pääsiäispyhinä Yhdysvalloissa esitetty piirroselokuva on suututtanut useita. Channel 5 esitti sunnuntai-iltapäivänä animaatioklassikon Ruohometsän kansa, joka perustuu 1970-luvun alussa englantilaiskirjailija Richard Adamsilta julkaistuun samannimiseen teokseen. Sekä kirja että elokuva kertovat villikaneista, joten seikkailu saattaa kuulostaa siltä osin pääsiäishenkiseltä.

Moni vanhempi on kuitenkin valittanut sekä kanavalle suoraan että sosiaalisessa mediassa animaatiosta. Ruohometsän kansa nimittäin kuvaa kanien matkaa tuhotulta kotiniityltään kohti rauhallisempaa seutua esittäen puput ajatuksiltaan ihmisten kaltaisina ja äityen välillä veriseksi. Elokuvan viikonloppuna saama palaute sosiaalisessa mediassa on ollut moninaista:

@DanSHORTMAN: Ruohometsän kansa on viimeinen leffa, mitä pääsiäissunnuntaina pitäisi esittää lapsille, ja silti katsomme nyt, kuinka kaneja ammutaan niskaan…

@ChronMark: Jollakin on Channel 5:llä loistavan kieroutunut huumorintaju, kun Ruohometsän kansa sai esityspaikan pääsiäissunnuntailta. Se on kauhea elokuva.

@ibbsters: Vanhemmat valittavat siitä, että C5 esitti [R]uohometsän kansan pääsiäissunnuntaina, mutta eivät näe ongelmaa ostaa pikkukersalleen GTA5:ttä tai [C]all of [D]utya

Osa palautteenantajista on nostanut esiin myös elokuvan iän: se on julkaistu jo vuonna 1978. Adamsin palkittu kirja on ehkä elokuvaakin raadollisempi, mutta kumpaakaan ei varsinaisesti aikanaan koettu pahasti traumatisoivina.

 

Lähteet: Twitter, Independent Metro.co.uk

Kuva: Atlantic Film

Lisää luettavaa