Mitä putkahti paketeista?

Joululahjat on jälleen jaettu ja avattu useissa kodeissa ja rauha laskeutunut päälle maan, mutta mitkä olivat tämän joulun suosituimpia lahjoja leffa- ja TV-sarjadiggarien keskuudessa? Asiaa valottavat esim. eri verkkokauppojen myydyimpien tuotteiden listat. Tarkistimme muutamien sekä Suomessa että ulkomailla toimivien verkkokauppojen myyntihitit.

Vaikka monella on käytössä yksi tai useampi suoratoistopalvelu Netflixistä HBO Nordiciin, DVD- ja Blu-ray-levyt täyttivät myös tänä vuonna pukinkonttia. Verkkokauppa Amazonin kymmenen myydyimmän leffalevyn listalta löytyvät sellaiset nimekkeet kuin Inside Out - mielen sopukoissa (sijalla 2., heti vielä levyllä ilmestymättömän Star Wars: The Force Awakensin jälkeen), TV-sarja Downton Abbeyn päätösosuus, alkuperäinen Star Wars -trilogia, dinosaurusspektaakkeli Jurassic World ja keltaisten pikku Kätyrien oma elokuva. Downton Abbey ja Star Wars -boksit komeilevat myös Barnes & Noblen myydyimpien listalla, ja löytyy jälkimmäinen pohjoismaissa operoivan CDON.cominkin bestseller-luettelosta.

Disneyn Frozen-leffa on jo pari vuotta vanha, mutta elokuvan oheistuotteilla on yhä edelleen kysyntää: Amazonin leluosaston jouluhitteihin lasketaan esim. kimalteleva Elsa-nukke. TOYS"R"US puolestaan ilmoittaa joulusesongin hiteikseen mm. liudan erilaisia Kätyrit-leluja ja Star Wars -figuureja.

Pelipuolella menestystä on niittänyt Disney Infinity -sarjaan lukeutuva Star Wars -teemapakkaus, joka antaa pelaajan seikkailla Disney-maailmassa Tähtien sodan suosikkihahmoilla. Vähän varttuneempaa fania varmasti taas on kutkuttanut ajatus kauko-ohjattavasta AT-AT-kuljetusmasiinasta - elefanttimaiselta näyttävän kojeen saattaa osa innokkaimmista tilannut myös suoraan itselleen. Isompien fanien hoteisiin on päätynyt tänä jouluna lisäksi useampi Tähtien sodan jedikaapua mukaileva kylpytakki, jota on myynyt mm. Mulletoi.com.

Entä sitten kuriositeettilahjat? Antamisen ja saamisen juhlaa varten oli tarjolla myös sellaisia erikoisuuksia kuin liki 200 dollaria maksava, ilmalla täytettävä ja aidon kokoinen Jabba the Hutt -koriste. Star Wars -sälän joukon erikoisimpia viritelmiä edustaa myös karboniittiin valettua Han Soloa ulkoisesti muistuttava jääkaappi. David Lynchin Twin Peaksiin hurahtaneille ja sen uutta kautta odottaville lohtua saattoi tarjota vaikkapa Mulletoi.comin kauppaama pöllityyny, joka muistuttaa sarjan pölkkynaisesta (Log Lady).


Suosituimmat lahjateemat summattuna:

Star Wars

Downton Abbey

Kätyrit

Frozen


Lähteet: Amazon.co.uk, CDON.com, toysrus.fi, barnesandnoble.com

Kuva: Universal/Minions, 2015

R. Isoviita 25.12.2015 klo 14:56

Uusimmat uutiset

Aihetta iloon: Odotetun jatko-osan kuvaukset viimein päätökseen

Doctor Strangen paluu ottaa taas askeleen eteenpäin.

R. Isoviita

Spider-Man-pahiksen näyttelijä palaa rooliinsa lähes 20 vuoden jälkeen

Alfred Molina paljasti lisää tulevasta supersankariseikkailusta.

R. Isoviita

Stunt-naisen rooli toi hänelle elinikäisen porttikiellon

Borat 2:n kuulu temppu vaati isosti harjoittelua ja löi leiman tekijöihinsä.

R. Isoviita

Kehutun heavyleffa Sound of Metalin tähden lähipiirin reaktiot Oscar-ehdokkuudesta voivat yllättää

Kunnianosoituksen arvo riippuu niin monesta seikasta…

R. Isoviita

Ohjaaja Gore Verbinski paljasti yksityiskohtia flopanneen lännenseikkailunsa takaa

Ihmissuden ulvonta jäi sentään vain paperille.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...