Näkemyserot saivat True Detective -ohjaajan lähtemään

26.5.2015 06:51

Pelkäätkö klovneja? Jos vastasit ”kyllä”, ilahtunet tiedosta, että erään hirviöklovnin paluu saattaa olla poissa laskuista. Stephen Kingin Se, jossa kauhua aiheuttaa lapsia tappava klovni, oli saamassa uuden elokuvaversion, mutta projekti seisahtui kuin seinään ohjaajan ns. iskettyä hanskat tiskiin.

THR:n saaman tuoreen tiedon mukaan ohjaaja Cary Fukunaga (True Detective) on irrottautunut leffan tekemisestä vain pari viikkoa ennen kuin sen kuvausten piti käynnistyä. Fugunagan menetys on tuotannolle paha paikka, sillä Kingin kirjan fanina hän toimi myös leffan yhtenä käsikirjoittajana ja tuottajana. Tuotantoyhtiö New Line Cineman ja Fukunagan välille kehittyi kuitenkin niin huomattavia ristiriitoja, ettei ohjaaja halunnut jatkaa.

New Line ei ollut alkujaan projektissa mukana, mutta elokuvan siirryttyä Warner Brosilta sille alkoivat asiat mennä poskelleen. Fukunagan halu kuvata Se-tulkintansa kalliissa New Yorkissa, jakaa elokuvansa kahdeksi ja käyttää sen pahisroolissa vähemmän tunnettua näyttelijä Will Poulteria (Labyrintti) olivat seikkoja, jotka saivat New Linen väen karvat pystyyn. Vastustus nujersi ohjaajan lopulta. Kirjailija Stephen King on kommentoinut Twitter-tilillään uuden Se-rainan tilannetta huumorilla:

Sen uusintafilmatisointi saattaa olla tiensä päässä – tai valekuollut – mutta meillä on aina Tim Curry [-versio]. Hän lilluu yhä Derryn viemäreissä.

 

Lähteet: THR, Deadline, ComingSoon

Kuva: Warner Bros.

Lisää luettavaa