Vaikeuksissa painineen elämäkertaleffan uusin näyttelijävaihdos

6.1.2015 18:43

Elämäkertaelokuvien ongelmat liittyvät monesti niiden kuvaamien henkilöiden itsensä tai heidän lähipiirinsä ja elokuvantekijöiden keskenään ristiriitaisiin kertomuksiin. Tietokonejätti Applen ex-johtohahmo Steve Jobsin (kuvassa) elämäkertaleffan kohdalla ongelmia riittää kuitenkin muistakin syistä. Vaikka elokuvan käsikirjoitus on rautaisen ja palkitun ammattilaisen käsialaa, on uuden Steve Jobs-leffan kulisseissa tuullut jo pitkään ennen kuin niitä on kunnolla ehditty edes saada pystyyn.

Uusimman tiedon mukaan tarinassa Jobsin Lisa-tytär – jonka tosielämän Jobs ensin kielsi olevan hänen tyttärensä, mutta jonka opiskeluja tietokonevisionääri kuitenkin myöhemmin rahoitti – on roolitettu uudelleen. Lisaa esittää nyt jo 17-vuotias Perla Haney-Jardine, jonka tähän mennessä ehkä tunnetuin osa on ollut Quentin Tarantinon Kill Bill: Volume 2:ssa nähty Morsiamen ja Billin tytär B.B. Alkujaan Lisaksi kaavailtiin Natalie Portmania, mutta hän sivuutti roolin, vaikka sitä on kuvailtu sankarittaren osaksi.

Aaron Sorkinin Walter Isaacsonin kirjan pohjalta kirjoittaman Jobs-elokuvan nimihahmoa esittää näillä näkymin Michael Fassbender (Prometheus). Hän peri roolin siihen itsensä lopulta vääränlaiseksi tunteneelta Christian Balelta – jota ennen Steve Jobsiksi oli houkuteltu Leonardo DiCapriota. Elokuvan ohjaajana toimii Danny Boyle (Slummien miljonääri), joka puolestaan sai tehtävän hoitaakseen David Fincherin (Seitsemän) jälkeen. Jobsin tietokoneiden rakentelusta innostunutta aisapari Steve ”Woz” Wozniakia näyttelee Seth Rogen (The Interview) ja muissa sivurooleissa nähdään tällä tietoa mm. Kate Winslet ja Jeff Daniels. Elokuvan valmistumisaikataulu on vielä auki.

Kuva: Matthew Yohe

Lähteet: DigitalSpy, SlashFilm, The Hollywood Reporter, Variety

Lisää luettavaa