Miksi Star Trek 3 on ilman ohjaajaa?

8.12.2014 08:07

Tieteiselokuva Star Trek 3 on yllättäen jäänyt ilman ohjaajaa, kun elokuvasarjaa myös käsikirjoittamassa ollut Roberto Orci perääntyi tehtävästä. Orcin piti periä rebootatun franchisen seuraavan leffan ohjaajanpaikka J.J. Abramsilta, joka on uppoutunut vaihteeksi Tähtien sodan maailmaan. Nyt tapahtunut käänne on erikoinen, sillä aiemmin Orci siirtyi pois tulevan Power Rangers -supersankarileffan vastaavan tuottajan tehtävistä juuri keskittyäkseen Star Trek 3:een.

Star Trek 3 olisi ollut Orcin debyytti ohjaajana, mutta neuvoteltuaan tuotantoyhtiö Paramount Picturesin kanssa hän on päättänyt asettua yhdeksi elokuvan tuottajista. BadAss Digestin saamien sisäpiiritietojen mukaan Orcin ja kumppaneiden käsikirjoituksen suunta ei ollut lopulta Paramountin väen mieleen. Tässä käsikirjoituksessa palattiin vuoden 2009 Star Trekin aikamatkustusteemaan, mitä kautta elokuvassa piti tuoda myös alkuperäinen kapteeni Kirk eli William Shatner takaisin vanhaan rooliinsa.

Elokuvan kuvausten piti alkaa ensi vuoden alkupuoliskolla, mutta tällä haavaa Paramount on keskeyttänyt niiden valmistelut ja lähettänyt produktioon kiinnitetyt työntekijät kotiin odottamaan uutta käsikirjoitusta. Orcin kumarrettua pois taiteellista vastuuta vaativasta tehtävästä Star Trek 3 näyttää olevan isoissa vaikeuksissa.

Paramountilla mietitään korvaavaa ohjaajaa kuumeisesti, mutta prosessi on vielä pahasti kesken. Eräs villi huhu kertoo Shaun of the Dead -ohjaaja Edgar Wrightin olevan yksi yhtiön ehdokkaista. Wrightin nappaaminen Star Trekiin on kuitenkin jokseenkin epätodennäköistä, sillä hänen kanssaan esiin nousseet näkemysristiriidat johtivat taannoin Marvel Studiosin etsimään toisen ohjaajan (Peyton Reedin) sarjakuvafilmatisointi Ant-Manille.

Kuva: Paramount Pictures

Lähteet: DigitalSpy, BadAss Digest, Deadline, Screenrant

Lisää luettavaa