Nähdäänkö kaksi Star Trek -ikonia jälleen yhdessä?

23.9.2014 08:35

Paremmin käsikirjoittajana tunnetun Roberto Orcin (Alias, Sleepy Hollow) luotsaama Star Trek 3 on tulossa elokuvateattereihin vasta vuonna 2016, mutta jo nyt sen tiimoilta on paljastunut kiinnostava yksityiskohta. Badass Digest -sivusto kertoo Orcin suunnittelevan alkuperäisen kapteeni Kirkin esittäjälle, William Shatnerille (oik.), pientä roolia elokuvaan. Jos suunnitelma toteutuu, se saattaa tuoda Shatnerin valkokankaalla yhteen toisen alkuperäisen Star Trek -näyttelijän, eli Leonard Nimoyn, kanssa.

Vuonna 1966 ensimmäistä ja 1991 toistaiseksi viimeistä kertaa yhteisessä kohtauksessa nähdyt Shatnerin Kirk ja Nimoyn Spock oli alkujaan tarkoitus palauttaa yhteen jo aiemmassa uuden Star Trek -elokuvasarjan osassa vuonna 2009. Ohjaaja J.J. Abrams (Super 8) päätyi kuitenkin hylkäämään tämän trekkedeiden hellimän idean ja kelpuutti originaalisarjan näyttelijöistä tuolloin mukaan vain Nimoyn ikääntyneen Spockin osaan. Nimoy palasi Spockiksi myös Star Trek Into Darkness -jatko-osaan viime vuonna.

Useiden lähteiden mukaan Shatner harmistui syvästi Abramsin tempusta jättää hänet reboot-elokuvien ulkopuolelle, mutta sittemmin näyttelijä on niellyt kiukkunsa ja ilmaissut jälleen kiinnostuksensa olla mukana avaruusalus Enterprisen kyydissä. Orcin tuoreimmasta Star Trek 3 -käsikirjoitusversiosta vanhojen Kirkin ja Spockin yhteiskohtaus löytyy, mutta se saatetaan vielä myös poistaa. Yksi vanhan Kirkin paluuta hankaloittava seikka löytyy tapahtumakulusta, joka kuvattiin Star Trek – sukupolvet -elokuvassa. Lisäksi keuhkosairaudesta kärsivä Nimoy on hiljentänyt työtahtiaan, mutta toistaiseksi hän ei ole kuitenkaan luopunut näyttelemisestä kokonaan.

Kuva: Gage Skidmore, Jerry Avenaim

Lisää luettavaa