Jennifer Lawrence vuoden listaykköseksi

27.10.2014 07:44

Kulttuurisivusto Vulture on rankannut tämän vuoden merkittävämmäksi näyttelijätähdeksi Jennifer Lawrencen. Nälkäpeli-näyttelijä ohitti listalla sekä Robert Downey Jr:n että mm. Brad Pittin. Kauas taakse jäi myös elokuva-alan Screen World -vuosikirjasarjan tärkeimpien näyttelijöiden listalla vuosikaudet paistatellut Tom Cruise.

Vulture arvioi Lawrencen onnistuneen urallaan mm. siksi, että hän on Nälkäpelin ohella näkyvästi mukana toisessa megaluokan franchisessa, X-Men-elokuvissa. Katnissin ja Mystikon esittäjää myös tutkitusti pidetään yleisön keskuudessa miellyttävänä, eikä studioillakaan ole hänen kanssaan ongelmia. Kaiken huipuksi Lawrence näyttää onnistuvan kääntämään voitokseen epäonnistumiset, kuten aiemmin laajasti viihdeuutisissa näkyneen kompurointinsa.

Merkittävimpien eli ts. arvokkaimpien näyttelijöiden lista on koottu ottamalla huomioon useita tekijöitä aina näyttelijän vuodesta 2009 asti tähdittämien elokuvien kaupallisesta menestyksestä elokuvastudioiden johtoon kuuluvien anonyymien panelistien hänelle antamiin ääniin ja Metacritic-arviosivustolle hänen elokuvistaan annettuihin arvioihin. Näyttelijärankkauksen keskeisenä osana on lisäksi ollut E-Score-tutkimustoimiston elokuvakatsojilta keräämät vastaukset kysymyksiin näyttelijän tunnettuudesta ja miellyttävyydestä. Lawrence on Vulturen laatiman listan nuorin kärkikymmenikköön yltänyt – tarkalleen ottaen vasta sijalla 24 oleva Outolintu-leffasta tuttu Shailene Woodley on Lawrencen tavoin alle 25-vuotias.

Listan kärkinimet:

  1. Jennifer Lawrence
  2. Robert Downey Jr. (Iron Man, The Judge)
  3. Leonardo DiCaprio (The Great Gatsby – kultahattu, The Wolf of Wall Street)
  4. Sandra Bullock (Miss Kovis, Gravity)
  5. Denzel Washington (American Gangster, Training Day)
  6. Angelina Jolie (Salt, Maleficent – Pahatar)
  7. Tom Hanks (Da Vinci-koodi, Forrest Gump)
  8. Johnny Depp (Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Saksikäsi Edward)
  9. Brad Pitt (Kunniattomat paskiaiset, Fight Club)
  10. Bradley Cooper (Unelmien pelikirja, Kauhea kankkunen)

Katso koko lista täältä.

Kuva: Nordisk Film (Nälkäpeli – vihan liekit)

Lisää luettavaa