Adam Sandlerin ja isojen tuotantoyhtiöiden välit viilenemässä?

8.10.2014 09:05

Kaikkihan rakastavat koomikko Adam Sandleria (Zohan – lupa saksia, Oikeesti aikuiset), vai mitä? Vastaus kysymykseen lienee kuitenkin negatiivinen, sillä ainakaan Warner Bros. ei ole enää aiempaan tapaansa innostunut Sandlerista. Tuotantoyhtiö on ainakin väliaikaisesti kääntänyt selkänsä koomikolle, vaikka vakuuttelee The Hollywood Reporterin saamien tietojen mukaan olevansa ihan hyvää pataa tämän kanssa.

Sandler solmi hiljattain usean elokuvan sopimuksen suoratoistopalvelu Netflixin kanssa. Hänen piti olla myös mukana Warnerin länkkärikomediassa Ridiculous Six, mutta Warnerilta on ilmoitettu, ettei kyseistä elokuvaa kuvata tässä tilanteessa ollenkaan. Koska Sandler on luvannut tehdä Netflixille läjän uusia komedioita, jotka näin ollen jäänevät joko osittain tai kokonaan vaille teatterilevitystä, Warnerin lisäksi suurista tuotantoyhtiöistä mm. Sony harkitsee nyt mahdollista jatkoa Sandlerin kanssa toisin.

Vaikka Sandler on aiemmin ollut leffateatterien lippukassoilla tuottoisa nimi, brooklyniläiskoomikon elokuvat ovat keränneet vuosi vuodelta yhä vähemmän rahaa. Poikkeuksena joukossa on vain Sonyn animaatio Hotel Transylvania vuodelta 2012, jonka alkuperäisversiossa Sandleria kuultiin Draculan äänenä. Warnerilta on mainittu, että Sandlerin Netflix-sopimusta enemmän heidän päätökseensä olisi vaikuttanut juuri koomikon elokuvien laskeneet tulot. Netflixille Sandler-diilin voidaan kuitenkin odottaa olevan kohtalaisen tuottoisa, sillä yhtiö on kertonut lähestyneensä koomikkoa niiden katsojalukujen takia, jotka se on oman leffakirjastonsa Sandler-elokuville saanut.

Lähteet: THR, Box Office Mojo, Variety, Washington Post

Kuva: BVI Finland/ Iltasatuja

Lisää luettavaa