Kasaria pukkaa

7.4.2014 13:55

1980-luku näyttää taas olevan leffamaakareiden silmissä kultaa. Viime päivinä on tiedotettu peräti kolmen kyseisellä vuosikymmenellä ensi-iltansa saaneen elokuvan (tai elokuvasarjan) olevan lähtökohtana tyystin uudelle leffalle. Nämä himoitut elokuvat ovat kaikki ns. kasarin puolivälistä: komediarymistely Poliisiopisto, lasten seikkailu Arkajalat ja kauhuilukomedia Riiviöt.

Jokaisesta näistä elokuvasta on tippunut huhuja uudesta versiosta tai uudesta osasta jo pitemmän aikaa, mutta nyt uutta tietoa tulee ryminällä. Poliisiopiston kohdalla ei enää haikailla leffasarjan vanhojen näyttelijöiden palauttamista yhteen, vaan MADtv-komediasarjassakin esiintyneet koomikot Keegan-Michael Key ja Jordan Peele aikovat tuottaa The Hollywood Reporterin mukaan aivan uutta verta opiston käytäville. Nämä meillä vähemmän tunnetut herrat saattavat joidenkin arvailujen mukaan jopa tähdittää suunnitteilla olevaa Poliisiopisto-rainaa.

Arkajalat puolestaan saa jatko-osan, mikäli viihdesivusto TMZ:n haastatteleman ohjaaja Richard Donnerin (Arkajalat, Tappava ase) suunnitelmat pitävät kutinsa. Ohjaaja tahtoo palauttaa nyt jo monessa muussakin liemessä keitetyt ex-lapsitähdet Sean Astinin, Corey Feldmanin, Josh Brolinin ja kumppanit kimppaan jatko-osaa varten. Epäselvää on, esittäisivätkö varttuneet ”arkajalat” leffan päärooleja vai kenties uuden seikkailevan nassikkalauman vanhempia.

Ain’t It Cool -sivusto tietää, että tuotantoyhtiö Warner Bros, joka olisi Arkajalkojenkin jatko-osan takana, on myös puuhaamassa uutta versiota Riiviöistä. Ovatko ohjaaja Joe Dante tai kirjoittaja Chris Columbus mukana tässä projektissa, siitä ei ole varmaa tietoa. Joka tapauksessa nyt on viitteitä siitä, että viimeksi jo muutama vuosi sitten vihjailtu riiviöraina olisi sekin nytkähtänyt suunnitelmissa eteenpäin.

 

Kuva: Sandrew Metronome

Lisää luettavaa