Näe: Sherlockin viimeinen viesti

28.12.2013 16:05

BBC:n päivittämä versio Arthur Conan Doylen suositusta mestarietsivästä palaa pian ruutuihin myös Suomessa kolmannen tuotantokauden jaksoin. Benedict Cumberbatchin ja Martin Freemanin (jmolemmat esiintyvät myös Peter Jacksonin tuoreessa Hobitti – Smaugin autioittama maa -rainassa) tähdittämä Uusi Sherlock -sarja jatkuu YLE TV2:lla sunnuntaina 19.1.2014. Kuluvalla viikolla BBC julkaisi fanien ja miksei muidenkin riemuksi verkossa miniepisodin, joka toimii etsiväsarjan kolmannen tuotantokauden esinäytöksenä.

Youtubessa katsottavissa oleva lyhyt episodi, nimeltään Many Happy Returns, vinkkaa tragediasta vähitellen toipuneelle Watsonille, että jatkossa olisi taas aihetta juhlaan. Ketään Sherlock Holmesinsa lukenutta ja/tai katsonutta tuskin spoilaa se tieto, että myös kirjailija Arthur Conan Doylen kertaalleen tappama hahmo ei ollutkaan ihan niin helppo nakki vihamiehilleen kuin nämä olivat odottaneet. Nyt julkaistu miniepisodi paljastaa, että joku hyvin Sherlockin kaltainen nero on alkanut ratkoa rikoksia kansainvälisesti, vaikka mestarietsivän itsensä pitäisi olla kuollut.

Tuoreen maistiaisen tekijöinä on käsikirjoittajien Mark Gatiss ja Steven Moffat lisäksi muita Uusi Sherlock -sarjasta tuttuja nimiä. Gatissin ja Moffatin mukaan Sherlockin suuri bluffaus oli heidän mietintämyssynsä alla pitkään, jotta siitä tulisi aivan omanlaisensa temppu verrattuna Conan Doylen kikkailuun. Sarjan kolmannelle tuotantokaudelle siirryttäessä kirjoittajat ovat luvanneet myös vievänsä sekä Sherlockin että Watsonin hahmoa eteenpäin. Pieniä muutoksia on siis luvassa, toivottavasti vielä entistä kiehtovampaan suuntaan.

 

Lähteet: THR, BBC, YLE

Kuva: BBC

Lisää luettavaa