Palaako Bondin arkkivihollinen?

18.11.2013 06:13

Hyviä uutisia James Bond -elokuvien tiimoilta. Yksi ikonisimmista Bond-pahiksista, alati kissaansa paijaava Ernst Blofeld saattaa jatkossa palata 007:n riesaksi. Digital Spy -sivusto kertoo levittäjäyhtiö MGM:n päässeen lopulta sopuun oikeuksista, joiden puuttuminen on estänyt mm. juuri rikollispomo Blofeldin mukanaolon uudemmissa Bond-rainoissa.

Ernst Blofeld piruili agenttisankarille viimeksi vuonna 1983 ruotsalaistähti Max von Sydowin äänellä ja olemuksella elokuvassa Älä kieltäydy kahdesti. Kyseinen Bond-elokuva, Sean Conneryn viimeinen keikka kuulun agentin smokissa, oli virallisen 007-elokuvasarjan ulkopuolinen tuotanto. Sen käsikirjoittaja- ja tuottajatiimiin kuulunut Kevin McCloryn hankki Varietyn mukaan omistukseensa oikeudet Blofeldin hahmon lisäksi sarjan aiemmistakin osista tutun rikollisjärjestö SPECTREn nimeen ja tunnukseen, eikä luovuttanut näitä elementtejä muiden käytettäväksi enää elinaikanaan.

Vaikka McClory siirtyi ajasta ikuisuuteen jo vuonna 2006, SPECTREstä ja Blofeldistä ei tullut tuolloin vapaata riistaa. Edesmenneen tuottajan perikuntaa on kiittäminen siitä, että se kuitenkin päätyi vihdoin luovuttamaan kiistellyt oikeudet MGM:lle. Sopimuksen syntymisen myötä on mahdollista, että Blofeld silittelee kissaansa jo seuraavassa Bond-elokuvassa, joka saanee ensi-iltansa vuonna 2015.

 

Kuva: Chosovi, 2009 (kuvan kissalla ei tiettävästi ole yhteyksiä SPECTREen)

Lisää luettavaa